Jale şi revoltă în India: Studenta violată în autobuz a fost incinerată

Jale şi revoltă în India, după moartea studentei de 23 de ani, victimă a unui viol în grup. Tânăra a fost incinerată duminică, la câteva ore după ce sicriul ei a fost adus din Singapore, unde fusese internată. Ceremonia funerară s-a desfăşurat sub protecţia poliţiei.

30 dec. 2012, 07:26
Jale şi revoltă în India: Studenta violată în autobuz a fost incinerată

Destinul tinerei, emblematic pentru violenţele la care sunt supuse femeile în India, a şocat întreaga ţară. Oamenii au ieşit în stradă pentru a plânge moartea fetei, violată şi bătută cu bestialitate, într-un autobuz.

Autorităţile indiene au făcut un apel la calm şi au blocat mai multe cartiere din centrul capitalei New Delhi, la câteva ore după ce s-a aflat despre decesul tinerei. Şeful guvernului local a dat asigurări că vor fi luate măsuri pentru protejarea femeilor din metropolă.

Poliţia a arestat şase suspecţi, care riscă pedeapsa capitală. Autorităţile au hotărât ca, de acum încolo, numele, fotografiile şi adresele violatorilor condamnaţi să fie făcute publice. Tânăra, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, era o studentă la fizioterapie şi avea o situaţie materială modestă.