Judecătorii dau miercuri sentinţa în cazul celor şapte violatori din Vaslui

După un proces care a durat un an de zile, Judecătorii Curţii de Apel Iaşi urmează să dea sentinţa în cazul celor şapte tineri din Vaslui, acuzaţi că au violat o elevă de 18 ani până când aceasta a leşinat. Violatorii vor afla ce pedepse vor trebui să execute pentru fapta lor miercuri, 11 noiembrie, în condiţiile în care procurorii au cerut pedeapsa maximă de 12 ani, pentru unii dintre aceştia.

09 nov. 2015, 17:23
Judecătorii dau miercuri sentinţa în cazul celor şapte violatori din Vaslui

Decizia Curţii vine după ce, la finalul lunii august, Judecătoria Vaslui i-a condamnat la pedepse cu închisoarea pe cei şapte bărbaţi: Burada Silviu – 8 ani şi 4 luni, Burlacu Paul Andrei – 7 ani de închisoare, Avădanei Silviu – 7 ani de închisoare, Bolboceanu Petrica- 7 ani de închisoare, Rotaru Alin Dumitru – 5 ani şi 8 luni de închisoare, Surleac Ioan – 5 ani şi 8 luni de închisoare şi Boicu Ionuţ Bogdan – 5 ani şi 8 luni de închisoare.

Tinerii sunt acuzaţi că au violat de mai multe ori într-o seară o elevă de 18 ani, după ce aceasta a fost luată de la şcoală de doi dintre ei. Aceştia, s-au oferit atunci să o ducă acasă, însă, au dus-o pe un câmp din apropierea localităţii Văleni. Acolo, tinerii şi-au chemat şi alţi prieteni din sat care au sechestrat-o pe fată în maşină, apoi au violat-o.

Citeşte şi Unul dintre violatorii din Vaslui s-a luat la BĂTAIE în puşcărie. Ce REPLICĂ l-a scos din minţi

Ulterior, cei şase vasluieni s-au mutat cu maşina pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde şi-au mai chemat un prieten, patru dintre aceştia, alţii faţă de prima dată, abuzând-o sexual pe adolescentă.

La un moment dat, eleva a leşinat, fiind trezită de către violatori cu alcool, după ce a fost stropită pe faţă.

După aproximativ trei ore de chin, victima a fost dusă acasă şi i s-a recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Însă, eleva a mărturisit părinţilor că a fost abuzată sexual, fiind sesizate Poliţia şi Ambulanţa, iar un echipaj medical a transportat-o la spital.