Kelemen: Nu sunt de acord cu nicio confiscare, cu niciun fel de propunere când vorbim de proprietate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu este de acord cu "nicio confiscare, cu niciun fel de propunere" când este vorba despre proprietate, adăugând că ideea confiscării maşinilor nu este soluţia "pentru a rezolva problema vitezomanilor, care este o problemă reală".

11 mai 2013, 09:29
Kelemen: Nu sunt de acord cu nicio confiscare, cu niciun fel de propunere când vorbim de proprietate

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că nu este de acord cu „nicio confiscare, cu niciun fel de propunere” când este vorba despre proprietate, adăugând că ideea confiscării maşinilor nu este soluţia „pentru a rezolva problema vitezomanilor, care este o problemă reală”.

Kelemen Hunor a fost întrebat, sâmbătă, la Sibiu, înainte de şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii, ce părere are despre propunerea de modificare a Constituţiei în vederea confiscării averilor ilicite şi despre confiscarea maşinilor în cazul şoferilor care încalcă legea, potrivit MEDIAFAX.

„Nu sunt de acord cu nicio confiscare, cu niciun fel de propunere când vorbim de proprietate. Proprietatea este ocrotită, este sfântă, este ocrotită în Constituţie. Nu cred că asta este soluţia pentru a rezolva problema vitezomanilor, care este o problemă reală, dar noi tot timpul am susţinut şi vom susţine în continuare că proprietatea în sine este o valoare de care nu se poate şi nu trebuie să se atingă nimeni”, a spus Kelemen.

Şedinţa CRU al UDMR are loc, sâmbătă, la Sala Thalia din Sibiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave.

De asemenea, premierul Victor Ponta declara pentru „Gândul” că va propune la revizuirea Constituţiei o modificare a articolului 44 privind dreptul de proprietate, astfel încât averile obţinute ilegal să fie confiscate, iar exproprierile de „interes strategic” să poată fi făcute mai uşor.