Klaus Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu noul premier al Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu noul premier al Republicii Moldova, Pavel Filip, care efectuează o vizită în România.

25 ian. 2016, 13:54
Klaus Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu noul premier al Republicii Moldova

Preşedintele României îl va primi marţi, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, domnul Pavel Filip, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Premierul Dacian Cioloş şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice să se întâlnească, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta agenda relaţiilor bilaterale, dar şi subiectul reformelor stabilite în cadrul Acordul de Asociere Republica Moldova-UE.

Potrivit programului premierului Dacian Cioloş, cei doi prim-miniştri se vor întâlni marţi, la ora 10.00.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi omologul său român, Dacian Cioloş, au convenit în cadrul unei convorbiri telefonice să se întâlnească marţi, 26 ianuarie, la Bucureşti, pentru a discuta pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-române, precum şi a acţiunilor ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a iniţiativelor şi proiectelor convenite între Chişinău şi Bucureşti. Cei doi premieri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană„, a anunţat Biroul de presă al Guvernului Republicii Moldova.

Parlamentul moldovean a aprobat miercuri Guvernul condus de Pavel Filip, un vicepreşedinte al Partidului Democrat, aflat la putere, însă votul a fost urmat de proteste violente la sediul Legislativului. Membrii noului Guvern au depus jurământul, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei.