De ce trebuie să ai 17 minute pauză la 52 minute lucrate

Publicat: Marţi, 23 Septembrie 2014 17:26 // Actualizat: Marţi, 23 Septembrie 2014 17:26 // Sursa: romaniatv.net

Ecuaţia magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru şi 17 minute de pauză, spun experţii letoni.

Foto: incomemagazine.ro

După câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient, scrie csid.ro. Este ceea ce se numeşte a lucra inteligent.

Citeşte şi SPORTUL, medicament pentru creier. În ce fel îţi afectează mintea

Cu ajutorul unui soft inteligent, s-a urmărit ce făceau salariaţii la calculator în aplicaţii considerate "productive", "neproductive" sau "neutre". Rezultatul a arătat că 10% dintre salariaţii cei mai eficienţi luau pauze regulat, iar la campionii productivităţii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Citeşte şi Cele mai mari greşeli pe care le faci la început de carieră

Este vorba însă pauză în adevăratul sens al cuvântului, nu de 17 minute petrecute pe Facebook sau într-o conversaţie cu colegul despre necazurile de la serviciu. În această pauză, este indicat ca angajaţii să facă o scurt plimbare, să citească sau să discute cu colegii de serviciu, dar despre cu totul altceva decât muncă.

Regula nu este universală, pentru că nu la toate locurile de muncă poate fi pusă în aplicare, însă pauzele, oricât ar dura ele, sunt necesare în timpul programului de lucru, pentru ca nivelul de concentrare să se menţină activ pe tot parcursul zilei.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creier eficienta la locul de munca loc de muncă pauză pauza de munca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 sep 18:08
...locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru şi 17 minute de pauză, spun experţii letoni. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H