Lacrimi și durere în Botoșani! Maria, copila ucisă în timp ce se afla cu fratele la colindat, a fost condusă pe ultimul drum

Maria, adolescenta din Truşeşti, Botoșani, care a fost ucisă cu sânge rece în timp ce se afla cu fratele ei la colindat, a fost condusă pe ultimul drum de familie și prieteni.

04 ian. 2023, 19:31
Lacrimi și durere în Botoșani! Maria, copila ucisă în timp ce se afla cu fratele la colindat, a fost condusă pe ultimul drum

E o zi foarte grea pentru toți cei care au cunoscut-o pe adolescentă. Familia, rudele, prietenii, colegii sunt sfâșiați de durere și încă nu vor să accepte că Maria, adolescenta cu chip angelic, a plecat definitiv dintre noi.

Au fost momente cumplite în Botoșani. Sute de persoane au fost prezente la Trușești ca să își ia rămas bun de la Maria. Pe lângă rude și persoane apropiate, la căpătâiul adolescentei au fost și autoritățile locale și primarul comunei, Petru Ailenei.

Maria a fost îmbrăcată de familie în rochie de mireasă, iar trupul ei neînsuflețit a fost pus într-un sicriu alb.

Aripile Mariei au fost frânte în ultima zi din an. Ucisă cu 25 de lovituri de cuțit, în timp ce se afla la colindat cu fratele mai mic

Adolescenta de 14 ani a fost ucisă într-un mod violent în ultima zi din an. Plecase la colindat împreună cu fratele mai mic, în vârstă de 10 ani, și a fost omorâtă pe stradă, cu 25 de lovituri de cuţit, de un prieten din copilărie care era supărat că nu a vrut să-i devină iubită. Criminalul de 20 de ani a fugit de la locul faptei, dar a fost prins ulterior de polițiști. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să o salveze pe copilă.

Citește și Noi detalii despre Maria, copila de 14 ani din Botoșani, care a plătit cu viața pentru iubirea neîmpărtășită. Cine e tânărul care a ucis-o cu zeci de lovituri de cuțit

Maria provenea dintr-o familie săracă şi de şase ani trăia într-un centru de plasament, abandonată de părinţi. Mama ei le-a transmis celor de la centru că nu are bani de înmormântare, aşa că autoritățile locale din Truşeşti, Botoșani, și Direcția pentru Protecția Copilului s-au ocupat de toate cheltuielile.

„Este un eveniment tragic. Nimeni nu şi-ar dori să participe la aşa ceva, însă, având în vedere că familia nu a avut posibilităţi materiale deosebite ca să o poată îngropa, am reuşit noi, alături de colegii din centrul din Truşeşti, să pregătim creştineşte acest eveniment.

Cei trei fraţi şi o soră care mai sunt în centru au fost incluşi într-un program de consiliere şi urmează să lucrăm cu ei în aşa fel însât să depăşească evenimentul cu bine”, a declarat Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC.

Citește și Crimă şocantă înainte de Revelion 2023. O fată de 14 ani ucisă cu peste 20 de lovituri de cuţit pe stradă. Copila era la colindat cu fratele ei mai mic

Colegii și profesorii au venit să-și ia rămas bun de la Maria. „Era un copil minunat”

La înmormântarea Mariei au fost prezenți și colegii de la școală și cadrele didactice. Una dintre profesoare a dezvăluit că era o elevă silitoare care mergea de drag la școală și avea o relație foarte bună cu ceilalți copii.

„Era un copil normal, îi plăcea viaţa, colabora bine cu colegii, cu profesorii. Avea o prezenţă zilnică la şcoală, nu absenta. Era integrată şi în viaţa centrului de plasament, îşi ajuta colegii mai mici. Era o fetiţă căreia îi plăcea viaţa, comunicativă deschisă. (…) Ea avea şi un frăţior mai mic şi era protectivă cu ei”, a spus profesoara Mariana Teiu.

Puteți vedea AICI mai multe imagini.