Lideri ai PNL, la înmormântarea lui Mihail Bălăşescu: „Nu merita o moarte atât de dramatică, sălbatică” VIDEO

Mihail Bălăşescu, fost secretar adjunct al PNL, a fost înmormântat, marţi, în Cimitirul Sfântul Ilie din Bucureşti. Alături de familie şi prieteni apropiaţi, la eveniment au participat şi foşti colegi din Partidul Naţional Liberal, printre ei şi Ludovic Orban.

08 sept. 2015, 11:12
Lideri ai PNL, la înmormântarea lui Mihail Bălăşescu: „Nu merita o moarte atât de dramatică, sălbatică” VIDEO

Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, a fost alături de familia lui Mihai Bălăşescu, fost secretar adjunct al PNL, ucis, vineri seară, de fostul socru. „Am venit să îmi iau rămas bun de la prietenul Mihai şi să fiu alături de familie şi de prieteni apropiaţi. Era un om serios, extrem de devotat, harnic şi foarte inteligent. Nu merita o moarte atât de dramatică, sălbatică aproape. Cei care se ocupă de acest caz trebuie să facă dreptate„, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mărturisit că s-a întâlnit cu Mihai Bălăşescu înainte cu o lună de tragedie, când i-a povestit că fosta soţie i-a dat cu spray paralizant în faţă. „Nu mi-a povestit că ar fi fost ameninţat de fosta soţie sau de familia ei„, a mai spus Orban.

Prietenii lui Mihai Bălăşescu au declarat că ştiau despre probleme pe care le avea cu fosta nevastă, dar nu se aşteptau ca situaţia să degenereze astfel.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au cerut, luni, Tribunalului Ilfov arestarea în lipsă a lui George Adrian Epaminoda Burchel, fostul socru al lui Mihail Bălăşescu, pentru omor.

În noaptea de 3 spre 4 septembrie, în timp ce se afla în apartamentul său din oraşul Bragadiru, Burchel l-a lovit de mai multe ori pe fostul său ginere, Mihail Bălăşescu, cu o vază în cap şi l-a sugrumat cu cinci coliere din plastic, acte de violenţă ce au dus la moartea fostului secretar adjunct al PNL. „Conform concluziilor provizorii medico-legale moartea lui Bălăşescu Mihail Marius a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare.Victima prezenta şi o serie de leziuni traumatice (plăgi contuze epicraniene şi la nivelul feţei, fractură nazală, hematoame, echimoze, excoriaţii) care s- au putut produce prin lovirea cu un corp dur, cu puţin timp anterior decesului în contextul procedurii ştrangulării”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Burchel.

Mihail Bălăşescu a fost găsit mort, vineri seară, în casa tatălui ultimei sale soţii, în judeţul Ilfov, de o femeie, care a sunat la 112.

Fostul socru ar fi lăsat un bilet unei rude în care anunţa că îl va omorî pe Bălăşescu şi că după aceea nu va fi de găsit.

Mihail Bălăşescu a fost secretar general adjunct al PNL în perioada în care Crin Antonescu a fost preşedintele partidului.