Incendiu de la Baloteşti, nestins la mai bine de 12 ore de la izbucnire. Pompierii lucrează la lichidarea lui. FOTO şi VIDEO UPDATE

Incendiu la un depozit de mobilă din Balotești. Un depozit de mobilă a luat foc, marţi după-amiază, în zona Balotești. În direct la România TV, Raed Arafat a anunţat că nu sunt victime. Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile nu au fost afectate de incendiu.

27 iun. 2017, 16:54

UPDATE: Incendiu violent de la Baloteşti care a distrus o fabrică de mobilă şi un depozit de mase plastice este nestins, miercuri dimineaţă, la mai bine de 12 ore de la izbucnire, pompierii intervenind în continuare cu opt autospeciale.


Reprezentantul ISU a precizat că pe tot parcursul nopţii pompierii – care se află în continuare în zonă cu opt autospeciale – au acţionat pentru stingerea focului atât de la înălţime cu autoscară, cât şi cu linie de furtun.

„Se văd în continuare mai multe zone în care ard stive cu diferite materiale. În unele situaţii ard elementele prăbuşite care compuneau structura clădirii, ceea ce face ca apa să ajung greu la partea inferioară. Alte posibilităţi de apropiere de aceste zone nu există”, a declarat Daniel Vasile.

UPDATE Raed Arafat: Incendiul de la Baloteşti a fost localizat şi acum se lucrează la lichidarea lui. Nu se mai ia în calcul varianta evacuării populaţiei.

„Incendiul de la Baloteşti este localizat şi în acest moment se lucrează pentru lichidarea lui. În prezent, nu mai există risc de extindere şi nu se mai ia în calcul varianta evacuării populaţiei din jur”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că, în aceste condiţii, o parte din echipajele de pompieri aflate la locul incendiului vor fi retrase.

„În condiţiile în care incendiul este localizat, o parte din echipaje vor fi retrase şi vor rămâne strict cele de care este nevoie”, a mai spus Raed Arafat.

UPDATE: Inspectorul şef al Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a dat asigurări, marţi seară, că nu există substanţe periculoase degajate în urma incendiului puternic de la Baloteşti, precizând că în privinţa poluării nu sunt probleme majore pentru sănătatea populaţiei. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, spune că locuitorii din zonă nu vor fi evacuaţi.

UPDATE: Compania Națională Aeroporturi București anunță că traficul aerian pe Aeroportul Internațional Henri Coandă nu este afectat în niciun fel de incendiul din localitatea Balotești, fumul degajat aflându-se la distanță mare de aeroport.

Pe aeroport sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Traficul aerian de desfășoară normal și nu există premisele ca acesta să fie afectat de fumul degajat incendiu.

UPDATE: Emil Grigore, de la Garda de Mediu, anunţă că primele buletine de analize vor fi gata după 23.00.

UPDATE: Complexul Therme Bucureşti anunţă că s-a închis la puţin timp de la izbucnirea incendiului de la Baloteşti, accesul spre ieşire al celor aproape 1000 de clienţi aflaţi în centru făcându-se pe două căi de acces, una pentru cei care au dorit să-şi recupereze taxa de intrare şi o altă pentru cei care au ales să plece fără a mai cere returnarea banilor.

UPDATE: Autorităţile iau în calcul evacuarea unor case aflate în imediata apropiere a locului unde se manifestă incendiul violent care a distrus aproape în totalitate un depozit de mobilă şi unul de mase plastice de la Baloteşti, în funcţie de informarea pe care o vor primi de la Garda de Mediu în privinţa gradului de poluare a aerului în zona respectivă.

Raed Arafat a precizat că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în legătură cu inspectorii de la Garda de Mediu şi că aşteaptă o informare de la aceştia în ce măsură fumul extrem de gros degajat în urma incendiului poate determina poluarea mediului.

„Aşteptăm o informare de la Ministerul Mediului să vedem cum evoluează incendiul şi, dacă fumul gros va afecta mediul, vom vedea dacă este necesar să evacuăm casele din apropiere”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că la faţa locului există „o dificultate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu apă”.

Potrivit meteorologilor, vremea este instabilă, însă ploaia se va opri şi vântul se va stabiliza. Aceştia au explicat că ploaia poate limita zona incendiului şi stopa extinderea lui, însă, în acelaşi timp, dacă există substanţe toxice degajate în atmosferă, ppoate grăbi depunerea acestora pe sol.

Depozitul de mobilă afectat aparţine Prestige Mob, societate înfinţată în anul 1998. La Baloteşti, există spaţiu de producţie deschis în 2003 şi având o suprafaţă totală de 11.000 de metri pătraţi, conform datelor de pe site-ul firmei.

Ion Ţiriac a trecut prin zonă

sursă foto: gandul.info


UPDATE: Ministerul Mediului a trimis la faţa locului un laborator mobil de monitorizare a calităţii aerului.

UPDATE ISU Ilfov: Depozitele cuprinse de incendiu la Baloteşti ard generalizat şi sunt aproape prăbuşite. Flăcările au cuprins 5 – 6.000 de metri pătraţi

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că cele două depozite cuprinse de incendiu în localitatea Baloteşti ard „generalizat” şi sunt prăbuşite în mare proporţie.

Acesta a adăugat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului, iar din interiorul halelor se aud explozii succesive, de mare intensitate, ale unor recipiente sub prresiune.

„Am decis retragerea pompierilor la o distanţă de siguranţă”, a spus Vasile.

Potrivit sursei citate, locuinţele sunt la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o altă hală la aproximativ 70 – 80 de metri distanţă, însă nu există pericol iminent pentru populaţie.

În zonă, fumul este extrem de gros, iar flăcările foarte înalte, ceea ce face intervenţia extrem de dificilă.

Vasile a mai spus că incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 5 – 6.000 de metri pătraţi.

Traficul rutier pe DN 1 se desfăşoară cu dificultate în zona incendiului.

În prezent, la faţa locului intervin 16 autospeciale de stingere.


UPDATE  ISU Bucureşti-Ilfov: Populaţia să rămână în locuinţe

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov le recomandă locuitorilor din apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti să rămână în locuinţe.

Oamenii care se află în apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti ar trebui să rămână în locuinţe, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Foto: Bogdan Stoica

UPDATE: Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum. Flăcările depăşesc zece metri deasupra acoperişului, la faţa locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

UPDATE: Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, marţi seară, pentru România TV, că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi la două depozite, unul de mobilă şi unul de mase plastice. Potrivit acestuia, la locul incendiului au fost trimise zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă.

La ora transmiterii acestei ştiri, din interiorul depozitelor în flăcări se aud explozii succesive.

De asemenea, pompierii încearcă să limiteze extinderea flăcărilor, în condiţiile în care în zona respectivă sunt mai multe depozite, inclusiv un depozit de medicamente.

Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile nu sunt afectate de incendiu.

UPDATE Flăcările depășesc cu 10 metri partea superioară a acoperișului. Una dintre hale este distrusă în totalitate și se aud explozii ale recipentelor aflate sub presiune. Pompierii acționează de la 50-70 de metri.

Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, două depozite de mase plastice din localitatea Baloteşti din judeţul Ilfov, existând pericol de propagare a focului la alte spaţii de depozitare, iar pompierii intervin la faţa locului cu şapte autospeciale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, incendiul a cuprins două depozite de mase plastice de pe strada Republicii din Baloteşti, iar focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

 

 

Conform sursei citate, există pericolul de propagare a focului la alte spaţii de depozitare, iar zona este acoperită de fum.

Iniţial, la faţa locului au fost trimise cinci autospeciale, iar ulterior au fost suplimentate cu încă două autospeciale şi o autoscară.