Locul de lângă Bucureşti unde rata de infectare a explodat. Autorităţile au trimis avertizare RO-ALERT. S-a instituit carantină de urgenţă!

Alertă lângă Capitală, după ce numărul cazurilor de coronavirus au explodat în ultimele zile. Rata de incidenţă la mia de locuitori se apropie de 10 în localitatea Berceni, Ilfov.

18 mart. 2021, 18:56

Locul de lângă Bucureşti unde rata de infectare a explodat. Autorităţile au decis instituirea de urgenţă a carantinei pentru 14 zile în localitate, după ce astăzi s-a înregistrat o incidenţă de 9.53 la mia de locuitori.

Locul de lângă Bucureşti unde rata de infectare a explodat. Autorităţile au trimis avertizare RO-ALERT

Mai mult decât atât, reprezentanţii din Sănătate au trimis şi un mesaj RO-ALERT cu privire la această problemă.

„Atenţie! În comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni din cauza nivelului foarte ridicat de răspândire al noului coronavirus, începând cu data de 18.03.2020, se instituie măsura de carantinare zonală pentru o perioadă de 14 zile. Respectaţi măsurile sanitare pentru a nu va pune viaţa în pericol. Puraţi corect MASCA DE PROTECŢIE, pastraţi DISTANŢA şi evitaţi zonele aglomerate!

Menţineţi igiena MÂINILOR, evitaţi contactul cu suprafeţele comune! Încurajaţi-i şi pe cei din jur să respecte regulile”, se arată în mesajul transmis de RO-ALERT.

Totodată, localitatea Berceni are una dintre cele mai mari rate de incidenţă din România, înregistrată în ultimele zile.

Prefectura Ilfov a anunţat, joi seară, că localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni intră în carantină, la ora 22.00, etru o perioadă de 14 zile.

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: Hotărârea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Brăneşti, cu satele aparţinătoare Brăneşti, Islaz, Pasărea şi Vadu Anei, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov”, a transmis, joi, Prefectura Ilfov.

Şeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinele de carantinare, începând de joi, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit deciziei autorităţilor, sunt carantinate şi localităţile aparţinătoare. În Berceni, rata de incidenţă este de 7,18 la mie, în Brăneşti 6,38 la mie, iar la Otopeni 7,04 la mie.

De altfel şi în localitatea Brăneşti s-a trimis o avertizare Ro-ALERT, similară cu cea din Berceni.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii. Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în localitățile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate, vă rugăm să consultați Ordinele Șefului DSU.

 

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 18 martie 2021. Creştere alarmantă a pacienţilor internaţi la ATI. Numărul cazurilor noi se menţine peste 6.100 de infectări