Lovitură pentru Maricel Păcuraru. Tribunalul Bucureşti a anulat numirea lui Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele mogulului media, în funcţia de director al Romprest

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au anulat hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Romprest Service S.A. prin care Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele lui Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea PLUS, urma să fie numit în funcţia de director general al companiei Rompres.

08 iul. 2021, 18:38
Lovitură pentru Maricel Păcuraru. Tribunalul Bucureşti a anulat numirea lui Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele mogulului media, în funcţia de director al Romprest

Lovitură pentru Maricel Păcuracu în războiul purtat pentru controlarea companiei Romprest. Tribunalul Bucureşti a hotărât anularea Adunării Generale Ordinare a a Acţionarilor Romprest Service S.A. din data de 28 iulie 2020 prin care conducerea companiei urma să fie preluată de Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele mogulului media, în detrimetrul grupării Drăcea.

„Dispune anularea Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor pârâtului Compania Romprest Service S.A. din 28.07.2020, emisă de acţionarul Detaco LTD. Dispune menţionarea în registrul comerţului şi publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a prezentei hotărâri judecătoreşti la data rămânerii sale definitive. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, este decizia Tribunalului Bucureşti, conform G4Media.

Decizia instanţei nu este una definitiv. Potrivit sursei citate, în şedinţa adunării acţionarilor Romprest din 28 iulie 2020 a fost aprobată numirea „în funcţia de administrator Romprest, respectiv preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General a dlui Beniamin Cionată-Păcuraru” din partea acţionarului Detaco Ltd. Din documentele publicate în Monitorul Oficial reiese că propunerea a fost făcută de preşedintele de şedinţă, Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus TV, care este socrul lui Beniamin Cioantă-Păcuraru.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă a fost aprobată începerea „acţiunii în răspundere contra administratorului Adimi Marian Bogdan, acesta deţinând funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General Adjunct, pentru suspiciuni de prejudiciere a Societăţii Compania Romprest Service – S.A., şi mandatarea Preşedintelui Consiliului de Administraţie să exercite acţiunea în justiţie”.

Cine este Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele lui Maricel Păcuraru

Beniamin Cioantă-Păcuraru, ginerele lui Maricel Păcuraru, cel pe care vrea să-l pună în fruntea Romprest, a devenit cunoscut prin participarea la mai multe emisiuni reality show, conform Tolo.ro.

Beniamin Cioantă a participat la emisiunea „Căsătorie din prima”, difuzată de Prima TV, unde avea misiunea de a-și găsi nevastă.

Într-o descriere a participanților emisiunii publicată pe site-ul antonelasofiabarbu.ro, e portretizat și Cioantă:

“Jurnalist, pasionat de mașini puternice, natură, munte, pădure, mare, fotbal, tenis, echitație și înot. Născut în 1987, Benjamin este de profesie jurnalist. Își dorește ca jumătatea sa să fie atât de puternică încât să mă pună cu botul pe labe din prima săptămână”.

Pe 27 iulie 2020, la o ședință a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) Romprest, Maricel Păcuraru a încercat numirea ginerelui său, Beniamin Cioantă-Păcuraru, în fruntea Consiliului de Administrație de la Romprest. Cu 3.000 de angajați, Romprest este una dintre cele mai mari companii românești care se ocupă de curățenie urbană și are numeroase contracte cu statul. Firma a fost deținută majoritar și controlată de Florian Walter, fost acționar și la FC Dinamo.

Citeşte şi: VIDEO Maricel Păcuraru, acţionar Realitatea Plus, vrea să preia Romprest: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”

Cine sunt acționarii Romprest

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, structura acționariatului Romprest Service este următoarea:

  • DETACO LTD (Canada) – 42.69 %
  • EUROPREST INVEST SRL (România) – 30 %
  • PREMIUM MANAGEMENT TEAM SRL (România) – 13.76 %
  • SC COMPANIA NAŢIONALĂ AEROPORTURI BUCUREŞTI SA (România) – 10 %
  • FIRSTCOM LLC (SUA) – 3.54 %

Detaco LTD Canada este deținută de compania românească Magnum International Consulting, al cărei unic acționar este Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul de 27 de ani al lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS. Păcuraru jr. a preluat acțiunile Detaco LTD Canada de la Alexandru Cosmin Walter, unul dintre fii fostului patron, Florian Walter (fost Bucșă, decedat în 2019, fin al fostului ministru PSD al Transporturilor, Miron Mirea).

În schimb, companiile Europrest Invest și Premium Management Team sunt deținute de Andrei-Mihai Dracea, un cetățean român născut la Moscova în 1966, cu afaceri cu statul în domeniul sănătății. Dracea controlează, așadar, 43,76% din Romprest.

Este pachetul de acțiuni la Romprest preluat în 2014 de la fondul de investiții 3i Group PLC de către oamenii de afaceri Dragoș Dobrescu, zis Milionarul fără chip, și Radu Budeanu, (a cărui soție deține CanCan și Gândul), ambii membri ai grupului de la Monaco. Dobrescu a preluat 30 la sută din acțiunile Romprest prin firma Europrest Invest SRL, iar Budeanu, 13,76%, prin Premium Management Team.

Citeşte şi: Cine e judecătorul Cătălin Oprea care a dat 42 de amânări în 5 ani în dosarul lui Maricel Păcuraru cu Loteria Română?! A devenit magistrat după ce a văzut câteva filme americane şi a fost purtător de cuvânt al Tribunalului Bistriţa!


loading...