Lucian este celălalt tânăr căutat în apele mării, la Costinești. Băiatul a vrut să-și salveze prietenul, dar a fost luat de curenți

Săptămâna aceasta a fost umbrită de foarte multe tragedii, la malul mării. Cinci tineri au murit, iar un al șasea este dat dispărut în apele mării. Acesta se numește Lucian și este din Vaslui. Băiatul a intat în mare să-și salveze prietenul și a fost luat de curenți.

13 aug. 2022, 11:50

Lucian este cel de-al doilea tânăr căutat în apele mării, la Costinești. Băiatul lucra pe litoral, iar marți seara a dispărut în apele mării.

După programul de lucru, a decis să se relaxeze preț de câteva minute cu bunul său prieten, Aurel. Primul care a intrat a apă a fost Aurel, însă, brusc, băiatului i s-a făcut rău. Lucian a sărit imediat să-l ajute, însă, din păcate, din cauza valurilor uriașe și a mării învolburate, curenții i-au tras pe amândoi în larg.

Inițial, s-a crezut că este vorba de un act de teribilism. Nici vorbă, însă, pentru că Aurel intrase în mare doar până la brâu, însă faptul că i s-a făcut rău i-a fost fatal. Prietenul său, Lucian, este considerat de toată lumea un erou, după ce a decis să-și riște propria viață, pentru a-și salva bunul prieten.

Din păcăte, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru ei. Aurel a fost găsit în urmă cu două zile, în timp ce Lucian este căutat în continuare.

Toți cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de laudă la adresa tânărului care e devenit un erou pentru comunitatea sa.

„Bineînțeles că speranța rămâne până la ultima clipă, dar e greu de crezut în minuni acum. Lucian e un erou și va rămâne așa! Colegii au văzut cum a sărit să îl salveze pe Aurel. Nu l-ar fi lăsat conștiința să îl vadă murind și să nu facă totul pentru a încerca să îl tragă la mal. Din păcate, nu s-a putut. Am înțeles că atunci, peste noapte, o rudă foarte apropiată a unuia dintre ei, mama unuia dintre ei, sper să nu greșesc, a fost la Poliție acolo, cerând cu disperare să se insiste cu căutările. Vă dați seama ce poate fi în sufletul apropiaților, în asemenea situații? Ferească Dumnezeu pe oricine de asemenea drame, peste care îți trebuie o putere uriașă să poți trece”, au mai spus colegii celor doi tineri, potrivit Vremea Nouă.