Ludovic Orban, anunţ pentru toţi pensionarii din România. „Vrem să creştem pensiile şi puterea de cumpărare a pensiilor”

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va creşte pensiile în 2021. Premierul le-a dat asigurări pensionarilor că majorarea va fi realizată în aşa fel încât să crească şi puterea de cumpărare.

03 dec. 2020, 09:31
Ludovic Orban, anunţ pentru toţi pensionarii din România. „Vrem să creştem pensiile şi puterea de cumpărare a pensiilor”

Ludovic Orban a fost întrebat cu cât vor creşte pensiile în 2021. Premierul nu a indicat, însă, exact procentul cu care va fi majorat punctul de pensie.

„Fireşte că va fi mărită (pensia minimă, n.red), cu cât vom vedea pentru că, v-am spus, creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei”, a afirmat premierul.

Citeşte şi: Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România, prioritate în CSAT. Consiliul se reuneşte la ora 15

Premierul a mai afirmat că majorarea pensiilor ar trebuie să se bazeze pe o „creştere economică serioasă”.

„Noi vrem să creştem pensiile şi în acelaşi timp să creştem puterea de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe o creştere economică serioasă”, a mai precizat Orban.

Citeşte şi: Majorare PENSII 2021. Cât va fi pensia minimă

De altfel, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, le-a dat asigurări pensionarilor că liberalii mizează în 2021 pe o creştere cu 46 la sută a punctului de pensie până în 2024, însă pentru anul următor iau în calcul o creştere de peste 8 procente.

„Noi mizăm pe o creştere a pensiei în următorii patru ani, a punctului de pensie cu 46 la sută. Anul viitor o estimare este de 8,1 la sută. Această discuţie se duce într-o direcţie greşită pentru că oamenii nu cheltuiesc procente, cheltuiesc lei, bani”, a explicat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în conferinţa transmisă live pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cresc pensiile românilor. Violeta Alexandru: ”Lucrurile sunt clare. Vom avea o creștere”

În schimb, premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va amâna acordarea pensiilor speciale pentru primari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene, arătând că acest lucru ar putea fi făcut prin legea bugetului de stat pe anul viitor.

Citeşte şi: Pensiile speciale pentru primari şi aleşii locali vor fi amânate. Ludovic Orban a făcut anunţul