Lumea artistică, mai săracă. A murit Aurel Mitran, fostul manager al trupei Holograf. „Drum lin, prietene”

A murit Aurel Mitran, unul dintre cei mai importanți impresari și producători de spectacole din România. A fost manager al Holograf, Iris, Compact, Alexandru Andrieș, Laura Stoica, Nicu Alifantis.

12 ian. 2023, 12:16
Lumea artistică, mai săracă. A murit Aurel Mitran, fostul manager al trupei Holograf. „Drum lin, prietene”

E vestea tristă a zilei. Mai mulți artiști au transmis condoleanțe familiei și și-au exprimat regretul pentru trecerea în neființă a lui Aurel Mitran.

Printre cei care au lăsat mesaje în amintirea impresarului se numără și Nicu Alifantis. „Nu credeam vreodată că voi ajunge să spun, a încetat din viaţă Aurel Mitran. Drum lin, prietene. Dumnezeu să te odihnească şi să te aibă în paza Sa. Mulţumesc pentru tot, Aurel!”.

„Pe Aurel Mitran l-am cunoscut în 1974 la Buzău, la unitatea de transmisiuni 01671, unde am făcut armata împreună. În 1979 ne-am reîntalnit la Teatrul Mic şi de-atunci ne-am clădit împreună carierele, eu de muzician, el de impresar, mergând umăr la umăr. Am colaborat realizând spectacole, turnee şi evenimente, prin care am încercat să facem ceva deosebit de fiecare dată, ceva care să rămână în conţtiinţa publicului. “Balada cotidiană” la Teatrul Foarte Mic (cel mai longeviv ciclu de spectacole şi turnee prin ţară, peste 500 de reprezentaţii în aproape 5 ani), recitalurile “Nicu Alifantis şi invitaţii săi” de la Teatrul Mic (concerte unplugged, în vremea când nu se inventase acest termen, alături de numeroşi artişti de valoare precum Valeriu Sterian, Alexandru Andrieş, Dan Bădulescu) recitalul de la Sala Polivalenta Bucureşti din 1988”, povestea Nicu Alifantis.

Citește și A murit Tatjana Patitz, celebrul fotomodel al anilor ’80-’90. A apărut în videoclipul „Freedom” al lui George Michael

Aurel Mitran a fost un real sprijin pentru Nicu Alifantis atunci când a lucrat la albumele “Piaţa Romană nr.9”, “Risipitorul de iubire”, “Voiaj”, “Nichita”, “Ia toji baladist”, “Neuitatele femei”, “Şah-mat”, Simphonicu”, “Cântece de şemineu”, “Mozaic”, dar şi la fondarea grupului “Zan”

Aurel Mitran era impresarul marilor artiști de pe piața muzicală românească a anilor ’90. El a adus pentru prima dată în România artiști internaționali precum Al Di Meola, Cesaria Evora, 100 violins – Budapest Gypsy Simphony Orchestra, Lhasa, Bobby McFerin

„Aurel Mitran îmi va însoţi, dintr-o cameră a inimii, fiecare prim pas pe o scenă. Pentru că despre scenă a fost fiecare discuţie din ultimii 14 ani. Am avut onoarea de a-l întâlni chiar la începutul vieţii mele de producător, când mi-a spus ce fac bine fix în acele detalii la care ţin când vine vorba de un spectacol şi mi-a spus şi ce nu ar trebui să fac deloc. Din colaborările noastre directe (lansarea de 2 zile a albumului „Fericirea de Luni” şi un spectacol aniversar al Lunii Pătrate la Teatrul Excelsior, evenimentul Duete de la Cinema Patria), din toate întâlnirile de la evenimentele create de domnia sa şi din toate discuţiile de cafea, am avut atât de multe lucuri de învăţat şi am atâtea de ţinut minte…”, a spus Alina Manole.

Citește și Alexandra, tânăra de 21 de ani moartă în accidentul din Bistrița, condusă pe ultimul drum de familie și prieteni. „O inimă bună a încetat să mai bată”

La rândul său, Proconsul a transmis un mesaj emoționant. „Cuvintele sunt prea sărace ca să exprime cât ne pare, mie şi colegilor mei, de rău. Lumea artistică în special şi lumea în general, este mai săracă fără tine, Maestre! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!”.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Alurel Mitran a fost depus la Teatrul Excelsior, joi, la ora 12.00.