Lumea creștină este în doliu! A murit cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române

Cel mai iubit și apreciat preot al Bisericii Ortodoxe a trecut la cele veșnice la vârsta de doar 59 de ani.

27 nov. 2022, 12:19
Lumea creștină este în doliu! A murit cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române

Creștinii sunt sfâșiați de durere după ce au aflat de trecerea în neființă a unuia dintre cei mai iubiți preoți români. Sfârșitul fulgerător al celui mai apreciat preot din Soborul Bisericii Ortodoxe a șocat o lume întreagă.

Este vorba de părintele Protopop Gheorghe Colțea care era admirat pentru tot ce făcea în meseria sa. Avea numai 59 de ani și un har special, care a putut fi observat atât în scrierile sale, cât și în aparițiile televizate, din care enoriașii au putut extrage numeroase învățături.

A fost preot la Biserica „Sfântul Nicolae” din Moeciu de Jos, iar în iulie 2006 a devenit primul protoiereu al Protopopatului Bran-Zărnești.

Citește și: Un preot din Constanța refuză să mai primească mame și copii din Ucraina. Care sunt motivele din spatele acestei decizii

Parohul Gheorghe Colțea oferea ajutor și sfaturi multor oameni, iar vestea că nu mai este printre noi a venit pe neașteptate. În timp ce se afla în drum spre Mitropolia Sibiului i s-a făcut rău și a intrat în comă. Medicii au ajuns rapid la fața locului, dar nu s-a mai putut face nimic pentru acesta, fiind constatat decesul.

Fiica preotului a fost cea care a făcut anunțul tulburător, vrând să le transmită tuturor celor care l-au cunoscut și l-au admirat, că acesta a încetat din viață.

„Cu mare durere în suflet și cu inima frântă anunț trecerea la Domnul a iubitului meu tată. 

Dragul meu tată, ai plecat mult prea repede de lângă noi, dar mă rog Bunului Dumnezeul să te pună lângă Sfinții pe care tu îi iubeai atât de mult și nu încetai a te ruga lor!

Drum lin către o lume mai bună și plină de lumină, tată! Te iubim”, a fost mesajul emoționant scris de fiica sa.

Citește și: Un preot a găsit în cutia milei o donație de 40.000 euro. Cine este credinciosul cu dare de mână care a făcut acest gest: „Este oferta mea pentru restaurarea bisericii”