Lupii au făcut ravagii într-o stână de oi

În plină noapte, o stână de oi de la Agrișu Mare a fost atacată de o haită de lupi. Ciobanul nu a putut să facă nimic în fața atacului fiarelor flămânde. Degeaba a strigat, degeaba a încercat să salveze turma, căci lupii au făcut prăpăd. Dimineața leșurile berbecilor și ale oilor au dat măsura dezastrului. Au lipsit aproape 100 de oi. Valoarea estimată a pagubei se apropie de jumătate de miliard de lei vechi. Ciobanul din Arad reușit să adune vrem 40 de leșuri, celelalte fiind împrăștiate prin pădure.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 15:33
Lupii au făcut ravagii într-o stână de oi

Reprezentanții fondului de vânătoare spun că pe respectivul fond nu au fost văzuți lupi dar, din spusele lucrătorilor silvici, au fost organizate partide de vânătoare pe fondurile învecinate și tot ce se poate ca lupii să fi venit înspre Agrișu Mare, scrie aradon.ro.

Citeşte şi ALARMANT. Peste 100 de oi, ucise de lupi în Alba

Și au atacat turma. Cei doi câini pe care are voie, potrivit legii, să îi țină pe lângă turmă nu au putut să facă față lupilor. „Nu avem voie să ținem mai mulți câini. Nu ne lasă legea și, în plus, mai trebuie să le punem și lemn la gât să nu poată fugi. Ce puteau să facă în fața acestei haite. Nimic”, spune cu dezamăgire ciobanul.

Citeşte şi Animalele sălbatice, interzise în circuri. Remus Cernea a depus un proiect de lege în acest sens

A rămas cu paguba și cu frica că situația s-ar putea repeta oricând.