Maestrul scenei românești, Mitică Popescu, a împlinit 85 de ani. Declarațiile impresionante al unui artist din „generația de aur”: „Am iubit oamenii și ei mă iubesc pe mine” VIDEO

Mitică Popescu, legendarul actor din "generația de aur", a împlinit 85 de ani și debordează de vitalitate. Maestrul a povestit cum și-a serbat ziua de naștere și se declară recunoscător pentru urările pe care le-a primit din partea celor apropiați.

01 dec. 2021, 09:18
Maestrul scenei românești, Mitică Popescu, a împlinit 85 de ani. Declarațiile impresionante al unui artist din „generația de aur”: „Am iubit oamenii și ei mă iubesc pe mine” VIDEO

Mitică Popescu, maestrul scenei românești, a împlinit venerabilă vârstă de 85 de ani, iar artistul are aceeași poftă de viață și simț al umorului care l-au definit dintotdeauna.

Actorul îndrăgit de toți românii a încântat publicul vreme de 21 de ani, cu talentul și vocea sa inconfundabilă în emisiunea „D’ale lui Mitică”, de pe TVR2, unde saluta șarmant: „Să fiți deștepți și fără frică. Eu vă salut! Mitică!”. Maestrul a onorat scena teatrului vreme de 45 de ani și a rămas până în prezent același personaj carismatic cu prezență distinsă.

Actorul este născut pe 2 decembrie, însă a mărturisit că s-a serbat mai devreme alături de cei apropiați.

Dorel Vișan, secretele imunității de fier la 84 de ani. Actorul dezvăluie rețetele minune pentru conservarea roșiilor și preparatele naturiste ce-l apără de boli

„Eu m-am serbat mai devreme, pentru că am auzit că o să fie frig de ziua mea. Am ascultat vremea la televizor și se anunța că va fi rece azi, de Sfântul Andrei. Așa că duminică am invitat câțiva prieteni pe la mine, majoritatea cucoane, că mai glumesc prietenii mei și-mi zic: „ce faci, măi, iar ai invitat haremul?!” (râde). Ce să vă spun, dragilor, la vârsta mea mă simt bine, Slavă lui Dumnezeu. După aproape 45 de ani de muncă, cum aș putea să mă simt? Am primit foarte multe telefoane, urări, ceea ce mă bucură mult, am iubit oamenii și ei mă iubesc pe mine. N-am făcut la nimeni rău, n-am vorbit pe nimeni de rău. În viața mea mi-am văzut de treabă și nu am avut suflet rău. Îmi doresc să fim sănătoși, să fim liniștiți, să scăpăm de cele rele care se anunță. Și, dacă s-o putea, să mă revăd cu cei dragi, publicul meu”, a povestit cu nostalgie Mitică Popescu pentru Click.ro.

Mitică Popescu: „Mama mi-a spus că m-am născut de Sfântul Andrei”

Maestrul a povestit că de fapt s-a născut de Sfântul Andrei, însă tatăl său l-a declarat câteva zile mai târziu în acte.

Ștefan Bănică Jr., dezvăluiri în premieră despre relația complicată cu celebrul său tată: „Ai făcut „Liceeni”, crezi că ești actor? Trezește-te!”. Opinia tranșantă a artistului despre activismul lui Dan Bitman

„Mama mi-a spus că m-am născut de Sfântul Andrei, însă tata a fost la primărie să mă declare pe data de 2 decembrie. Probabil că era și el bucuros că are un flăcău și o fi petrecut cu vreun prieten (n.r. actorul râde). Știți cum erau pe vremurile acelea, iernile foarte grele și nu puteai ajunge să declari copilul în acte mai repede. Și regretata mea soție la fel, a fost declarată mai târziu de către părinți. Ea îmi povestea că s-a născut în noaptea de 21 spre 22 noiembrie când se schimbau zodiile, dar în zilele acelea a fost un viscol și o iarnă atât de grea în satul Hăulișca, din Vrancea, că abia pe data de 10 decembrie a ajuns la primărie”, ne-a mai povestit maestrul Mitică Popescu.