Magistraţii se confruntă cu un caz nemaiîntâlnit. O tânără din Iaşi a rămas virgină după ce a fost violată de 9 ori

O tânără a rămas virgină după numeroase abuzuri sexuale comise de trei tineri. Pe lângă lipsa probelor medico-legale, judecătorii vor trebui să facă lumină în acest dosar în condiţiile în care nu doar că agresorii nu recunosc, dar şi victima minoră înclină să îl apere pe unul dintre presupuşii violatori.

01 oct. 2019, 08:18
Magistraţii se confruntă cu un caz nemaiîntâlnit. O tânără din Iaşi a rămas virgină după ce a fost violată de 9 ori

Trei tineri din satul Păun, Iaşi, Mihai N. (16 ani), Constantin Rânţar (18 ani) şi Sebastian Zamfir (18 ani) sunt acuzaţi că au violat şi bătut o minoră din Iaşi. Spre deosebire de alte cazuri de viol, în care probele medico-legale sunt relevante, acest caz va fi un adevărat test pentru judecători, care vor trebui să demonstreze că agresorii sunt vinovaţi, în condiţiile în care victima, deşi ar fi fost obligată să întreţină raporturi sexuale normale de mai multe ori, a rămas virgină.

Citeşte şi Bărbat de 50 de ani, arestat după ce a sechestrat-o şi violat-o pe femeie care îi făcea curat în locuinţă

Cum a început totul

Victima din acest proces, E.B. (17 ani), locuia la momentul faptelor cu tatăl, mama lucrând în străinătate. Vara trecută, fata s-a împrietenit cu un băiat din Păun, la a cărui petrecere aniversară a mers, la finele lunii iunie. Acolo, l-a întâlnit pe Mihai N., cu care s-a împrietenit şi la domiciliul căruia a rămas în seara petrecerii. Fata a rămas la casa iubitului ei circa 5 zile, până pe 4 iulie, când mama băiatului de 16 ani s-a opus relaţiei. În aceeaşi zi, Mihai N. s-a mutat cu victima la casa nelocuită a bunicii prietenului lui Constantin Rânţar, care este decedată. În acea noapte, fata ar fi rămas fără telefonul mobil, care i-a fost luat de Rânţar, se arată în rechizitoriu.

A doua zi, victima a mers acasă la tatăl său, care i-a ordonat să-şi recupereze telefonul, fără a fi interesat de modalitatea în care fata îl pierduse. Minora s-a întors astfel la Păun, unde s-a întâlnit cu Mihai N., căruia i-a oferit, ca dovadă a afecţiunii faţă de el, o cană personalizată. Băiatul şi minora au mers apoi la casa bunicii lui Rânţar, unde, spun anchetatorii, aceştia au făcut sex consimţit.

După acel moment, se arată în rechizitoriu, Constantin Rânţar ar fi venit şi el la casă. Cu complicitatea iubitului fetei, Rânţar ar fi violat minora, susţin procurorii. Abuzurile ar fi continuat şi zilele următoare, la ele participând şi un alt prieten al lor, Sebastian Zamfir. Într-o seară, băieţii ar fi mers, se arată în rechizitoriu, cu fata la un bar, acolo unde martorii au precizat că era supărată şi plângea. În aceeaşi seară, la casa părăsită, adolescenţii ar fi întreţinut toţi relaţii sexuale cu fata, cu menţiunea că raporturile sexuale cu Mihai N. sunt considerate de procurori ca fiind consimţite. Minora ar fi fost agresată fizic în timpul şederii la casa din Păun, însă nu a formulat plângere.

Mai multe detalii pe zdi.ro.