Mănăstirea Cernica a devenit supermarket. Preoţii vând brânză, vin, chiar şi viţei VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mănăstirea Cernica s-a transformat în supermarket. Credincioşii pot pleca de la rugăciune cu lapte, ouă, carne şi brânză, toate nefiscalizate Şi la preţuri mai mari decât cele de pe piaţă. Până şi parastasele s-au mutat de la restaurant în cantina amenajată de călugări la doar câţiva metri de mormintele din cimitir. Cum au cedat cele sfinte în faţa managementului în sutană urmăriţi într-un reportaj filmat cu camera ascunsă.

26 sept. 2014, 11:43
Mănăstirea Cernica a devenit supermarket. Preoţii vând brânză, vin, chiar şi viţei VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Cimitirul din curtea mănăstirii e plin-ochi, injformează România TV. Crucile pe lângă care trecem în drum spre sfânta cantină ne arată că şi pe lumea cealaltă vom fi la fel de amestecaţi. Marioara Murărescu…părintele Stăniloaie…Ralu Filip…Gala Galaction…şi am ajuns lângă sala de mese. „Jos este sală de mese pentru parastas şi pentru conferinţe. Se poate face orice. Se comandă de la sare, până la ultima plăcere. De băut avem vin de la Patriarhie..”, a spus un preot în faţa camerei de luat vederi ascunse.

Citeşte şi Enoriaşii pot lua credite de la biserică. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Preotului care are-n fişa postului organizarea cumetriilor din cimitir i se pare normal ce se întâmplă.

„Aici a fost seminar. Sală de conferinţe, săli de mese. O sală de mese automat că are bucătărie. Mergeţi dumneavoastră la Inspectorat şi întrebaţi de ce au înfiinţat seminarul ăsta”, a spus preotul.

Lângă secretariat, două lăzi frigorifice pline cu brânză, ouă, lapte şi vin îşi aşteapătă clienţii. Preţurile sunt ceva mai mari decât în magazin. 20 de lei kilogramul de brânză, 60 de bani un ou.

Citeşte şi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi-a făcut CAR. Iată cum puteţi lua CREDITE cu dobândă de la BISERICĂ

Vânzătorul nu poate emite bon fiscal clienţilor, pentru că nu are casă de marcat. Un afiş lipit chiar pe poarta mănăstirii ne anunţă că putem cumpăra şi viţei, 15 lei kilogramul.

„Alegeţi: „Ăsta-l vreau!”. Vi-l taie, îi taie capul, copitele, îi scoate burta şi vi-l cântăreşte”, a povestit un paznic cum stă treaba. Nici de aici nu se eleberează vreun fel de factură.

„îl tăiem, îi luăîm pielea, tot, tot, tot, tot…carcasă. Cincisprezece lei kilogramul în carcasă. factură nu dăm că mănăstirea…nu suntem societate comercială. La noi nu se mînâncă carne şi atunci ce să fac să-l dau de pomană”, a spus un călugăr.