Marcel Vela reacţionează în cazul vloggerului Colo. „Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinţilor”

Marcel Vela a reacţionat în cazul lui Colo, vloggeru reţinut de Poliţie şi plasat ulterior sub control judiciar pentru instigare la violarea adolescentelor. Ministrul de Interne îi sfătuieşte pe părinţi să ţină pasul cu tehnologia şi cu preocupările copiilor pentru a combate influenţele negative, răspândite prin intermediul Internetului.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 14:14
Marcel Vela reacţionează în cazul vloggerului Colo. „Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinţilor”

Mesajul lui Marcel Vela în cazul vloggerului acuzat de instigare la violarea minorelor

„Dragi părinți,

Sunt convins că a ajuns și în atenția dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reținut aseară de Poliție pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile și interdicția de a posta în spațiul online.

Poliția Capitalei s-a sesizat și a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor.

Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.
Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege.

Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generațiile se schimbă și au cu totul alte pasiuni, alte abilități.
Noi toți trebuie să înțelegem acest lucru și să ținem pasul cu cei tineri.

Ce înseamnă să ținem pasul?

Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind.

Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii.

Dragi părinți,

Nu uitați că anii copilăriei, ai pubertății și ai adolescenței sunt cei mai importanți ani din viața copilului dumneavoastră!

Dacă pe parcursul acestor etape din viață nu se pun pietre de temelie trainice, viitorul nostru, al tuturor, va fi afectat. Generația tânără de acum este generația de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoți stabili emoțional, cu o educație frumoasă, cu valori morale care nu se demodează, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanța de oameni precum personajul amintit.

Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informații mai mult sau mai puțin controlate. Acordați atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, a tuturor, pentru un viitor cu tineri sănătoși și frumoși spiritual.

Mai mult decât atât, vă rog să semnalați de fiecare dată când constatați orice fel de abateri de la normalitate.

Vă mulțumesc”, este mesajul transmis de Marcel Vela pe Facebook.

Vloggerul care a instigat la viol a fost lăsat în libertate. Colo nu mai are voie să publice conţinut pe reţelele sociale