O clădire istorică din Centrul Capitalei a fost măcelărită pentru a-și face un mogul penal televiziune. Cum îşi bate joc de lege Maricel Păcuraru, în dispreţul public

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, a achiziționat în 2018, prin interpuși, un imobil situat în centrul Capitalei, ca urmare a unei executări silite, după care a început în dispreţul legii să facă tot felul de modificări, fără a avea vreo autorizaţie.

03 dec. 2020, 11:21
O clădire istorică din Centrul Capitalei a fost măcelărită pentru a-și face un mogul penal televiziune. Cum îşi bate joc de lege Maricel Păcuraru, în dispreţul public

Imobilul istoric se află pe Strada Frumoasă, nr. 20, şi a fost achiziţionat pentru ceva mai mult de 1,3 milioane lei. Era vorba de o casă cu regimul de înălțime P+M, specific zonei construite protejate nr. 97 – Occidentului, dar asta nu l-a impresionat nicidecum pe Maricel Păcuraru.

Citeşte şi VIDEO Maricel Păcuraru, acţionar Realitatea Plus, vrea să preia Romprest: „Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost!”

Pentru mogulul de televiziune patrimoniul personal este mai presus decât cel cultural şi, aproape imediat ce s-a văzut proprietar a trecut la renovarea și extinderea imobilului, la un regim de înălțime P+3 etaje, sfidând orice normă legală şi fără a solicita autorizațiile necesare.

Vecinii lui Maricel Păcuraru sunt îngroziţi, lucrările ilegale le distrug locuinţele

Dacă nu i-a păsat de lege, mogulului de la Realitatea Plus i-a păsat cu atât mai puţin de vecini, care în urma lucrărilor şi-au văzut ei înşişi locuinţele ameninţate. Astfel, nu a trecut mult şi oamenii din vecinătate au reclamat faptul că lucrările realizate la imobil au cauzat infiltrații și afectări serioase la nivelul fundației unuia dintre imobilele vecine.

Imobilul din strada Frumoasă, nr. 9

Vechiul primar, Gabriela Firea a mobilizat autoritățile competente, care au procedat la efectuarea de controale și au aplicat contravenții, însă, pare că actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a băgat la sertar această poveste, iar Maricel Păcuraru își continuă amenajările fără să fie deranjat. De altfel, sunt multe voci care afirmă că acesta nu ezită să se laude ori de câte ori are ocazia cu protecția de care beneficiază din partea lui Nicușor Dan și a premierului Ludovic Orban.

Scopul acestor modificări făcute pe repede înainte şi în dispreţul total al legii e legat de faptul că Maricel Păcuraru va fi forțat în viitorul apropiat să mute sediul televiziunii Realitatea Plus în acest imobil, după ce a acumulat datorii imense la proprietarul sediul în care funcționează în momentul de faţă televiziune, în imobilul de birouri Willbrook.

Datoriile imense de la Realitatea

Realitatea Media SA a pierdut toamna trecută licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, avea la finalul anului trecut datorii de 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei. Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi, se arăta într-o analiză Deutsche Welle.

Geopol International SRL este deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru. La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).


loading...