Marşul diversităţii din Bucureşti, desfăşurat „zgomotos”, dar fără incidente VIDEO

Câteva sute de persoane, reprezentând comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender), au participat sâmbătă, la Bucureşti, la Marşul anual al diversităţii, evenimentul desfăşurându-se cu mult zgomot, dar fără incidente.

RomaniaTV.net
08 iun. 2013, 19:10
Marşul diversităţii din Bucureşti, desfăşurat „zgomotos”, dar fără incidente VIDEO

Din motive de siguranţă, şi marşul din 2013 a fost organizat tot într-o zonă mai puţin populată, respectiv pe traseul Arcul de Triumf – şoseaua Kiseleff – cu sosire în apropiere de Piaţa Victoriei, potrivit Agerpres.

De altfel, pe traseu a fost desfăşurat un impresionant dispozitiv de securitate, inclusiv câini de intervenţie şi jandarmi călare, care au blocat străduţele adiacente bulevardului Kiseleff.

Ca şi în anii trecuţi, participanţii au făcut apel la imaginaţie: îmbrăcăminte în culori stridente, coafuri neobişnuite, au dansat continuu, încurajaţi de muzică tehno şi pop dată la maxim, plus pancarte cu sloganuri de genul: ‘Ura nu este normală’, ‘Etichetele sunt pentru haine, nu pentru oameni’, ‘Dragostea nu este o crimă’.

Noutatea din acest an a fost prezenţa, pe tot parcursul paradei, a doi eurodeputaţi – britanicul Michael Cashman (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European) şi Ulrike Lunacek din Austria (Grupul Verzilor/ Alianţa Liberă Europeană) -, însoţiţi de deputatul român Remus Cernea şi directorul ACCEPT, Florin Buhuceanu.

Organizaţia Noua Dreaptă a organizat, sâmbătă, Marşul normalităţii, care se desfăşoară anual, ca o contramanifestaţie la Parada Gay organizată în Bucureşti. Manifestanţii împotriva homosexualităţii au pornit  în marş de la Piaţa Victoriei către Dealul Mitropoliei.