Mărturia emoţionantă a unui copil: Urăsc când tatăl meu ţipă la mine! Vreau să plec de acasă!

Un băiat de 13 ani din Constanţa i-a povestit psihologului de la şcoală că este abuzat de tatăl său şi că îşi doreşte să plece de acasă.

01 oct. 2014, 07:50
Mărturia emoţionantă a unui copil: Urăsc când tatăl meu ţipă la mine! Vreau să plec de acasă!

Urăsc când tatăl meu ţipă la mine! Uneori se supără aşa de tare, că strigă de se aude în tot blocul. Vorbeşte urât, mă jigneşte şi mă ameninţă cu bătaia. Nu mai suport, simt că vreau să plec de acasă!„, a povestit băiatul, potrivit cugetliber.ro. Asta i-a povestit psihologului şcolar un băiat de 13 ani, din Constanţa. Copilul a simţit nevoia să vorbească cu cineva străin despre problemele sale din familie, neconştientizând că este chiar o victimă a violenţei tatălui său.

Potrivit unui studiu realizat UNICEF, mai mult de jumătate din părinţi spun că prima reacţie atunci când copilul face ceva greşit este să ridice vocea sau să ţipe. Aproape o treime cred că pedeapsa este un rău necesar, iar 11 la sută îşi trag copiii de păr sau de urechi când aceştia greşesc.

Problema este că multe dintre cazuri nici măcar nu ajung vreodată să fie semnalate, nici în atenţia psihologilor, nici a autorităţilor. De ruşine, copiii nu povestesc ce li se întâmplă, părinţii nu spun nici ei nimic, aşa că violenţa este un foc mocnit în interiorul multor cămine.

CITEŞTE ŞI: Clipul care a INDIGNAT internetul. Un copil de câţiva anişori, ÎNCURAJAT de părinţi să fumeze VIDEO