Libertatea.ro: Mărturii cutremurătoare ale fiicei lui Bogdan Drăghici

Publicat: Joi, 22 August 2019 18:51 // Actualizat: Joi, 22 August 2019 19:33 // Sursa: romaniatv.net

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul lui Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că şi-a violat fiica. Tatăl își speria fata că el moare dacă nu-l lasă s-o atingă.

Declarațiile victimelor sunt cutremurătoare: ele relevă un bărbat manipulator, care le inducea copilelor o stare de teamă, de rușine, de frică, totul pentru a-și atinge scopurile și a se asigura că nu va fi dat în vileag. Abuzul sexual asupra a cel puțin una dintre fiice ar fi început în 2013, când copila avea doar 11 ani. Îi spunea pe atunci tată, chiar dacă era tată vitreg și-l considera părintele ideal.

Bogdan Drăghici s-a căsătorit cu Helen în 2008. Medic de profesie, aceasta avea două fiice din prima căsătorie, una de 5, cealaltă de 3 ani. Helen avea să povestească mai târziu că bărbatul a impresionat-o, la vremea respectivă, prin determinarea cu care s-a luptat pentru a obține custodia fiicei pe care, la rândul lui, o avea dintr-o căsătorie anterioară, scrie Libetatea.

Noua familie părea să aibă, așadar, toate datele pentru o viață fericită. Drăghici avea deja asociația prin care susținea că luptă împotriva discriminării taților, iar din acest motiv avea un program mult mai flexibil decât soția sa. A fost cel care a insistat să se ocupe aplicat de creșterea și educația celor trei fiice. Le făcea program, le ducea la școală, le implica în activități extrașcolare, sporturi, concursuri, olimpiade. Petrecea foarte mult timp alături de ele și tot el era cel care, în serile în care soția lui era de gardă la spital, se ocupa de baia fetelor și le citea povești la culcare.

Citeşte şi: Bogdan Drăghici, acuzat în alte două cazuri de abuz sexual sau de comportament nepotrivit

Potrivit mărturiilor copilei abuzate, așa a și început totul. Au fost cel puțin doi ani de abuzuri sexuale repetate, începute în seara în care părintele, terminând de citit povestea, s-a strecurat în pat lângă fiica de 10 ani și a început să o atingă “într-un mod ciudat”, copila a văzut pătura cum se mișcă și patul a rămas ud.

Persoane care au vizionat înregistrarea depoziției copilei despre tratamentul la care a fost supusă au povestit că fata era absolut traumatizată amintindu-și și retrăind momentele absolut îngrozitoare prin care trecuse. Potrivit acestora, ea a plâns în hohote în anumite momente, a oftat, a pierdut adesea șirul evenimentelor, mai ales când a fost nevoită să povestească unele dintre cele mai traumatizante momente, dar a părut cuprinsă și de un puternic sentiment de vinovăție.

Surse judiciare au precizat, pentru Libertatea, că acesta este starea pe care tatăl său vitreg i-a indus-o vreme de atâția ani. Drăghici a manipulat-o permanent, cu teme pornind de la grija părintească, prin care justifica nevoia de “a-și cunoaște corpul centimetru cu centimetru”, până la a o convinge că ea era sursa lui de energie, că nu știe ce s-ar face fără ea, că s-ar putea îmbolnăvi, ba chiar ar putea să moară.

Avea 11 ani când Drăghici, care își începuse abuzurile sexuale, le-a luat cu el, într-o delegație la Cluj, pe ea și pe sora ei cea mare (fiica din prima căsătorie a lui Drăghici). Peste noapte, adormită într-o cameră a unei vile alături de sora sa mai mare, a fost trezită de tatăl ei și dusă în camera lui. Ușa a fost încuiată și copila de 11 ani a rămas singură la cheremul abuzatorului. A fost momentul în care abuzul a trecut la un alt nivel, în care copila a fost dezbrăcată complet, pipăită pe tot corpul, timp în care tatăl îi spunea că așa este normal, că e tatăl ei și tatăl trebuie să cunoască fiecare părticică din corpul ei.

Deși paralizată de groază, lipită de un perete, copila a fost obligată să atingă organul sexual al tatălui. Cele mai grave lucruri povestite de fată au avut loc, se pare, în perioada în care mama ei a fost plecată în Germania vreme de cel puțin o lună. Cu tatăl soțului ei, care era bolnav de inimă. Coșmarul prin care a trecut copilul este aproape imposibil de reprodus. La fel și frica pe care minora a povestit că a resimțit-o, la fel și sentimentul indus de vinovăție. A fost momentul în care a fost violată, a fost momentul în care a auzit cuvinte pe care niciodată nici un copil nu ar trebui să le audă.

Helen Drăghici a început să aibă, la un moment dat, suspiciuni legate de comportamentul soțului ei. Și-a întrebat în mod constant fetele, mai ales pe cea către care vedea că se îndreaptă atenția aproape obsesivă a soțului ei. A făcut reclamații la poliție, cerând sprijin. A fost ignorată, refuzată pe motiv că “nu are probe”. S-a adresat DGASPC sector 5. ”Îl cunoaștem pe soțul dv, e un tată perfect”, i s-ar fi spus.

Citeşte mai mult pe libertatea

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuz copil Bogdan Drăghici viol
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H