Mărturiile cutremurătoare ale unui medic UPU: „De unde atâta rău voit, egoism și iresponsabilitate?!”

Medicul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a declarat că personalul este depășit de numărul mare de pacienți care așteaptă un pat liber.

24 sept. 2021, 11:42
Mărturiile cutremurătoare ale unui medic UPU: „De unde atâta rău voit, egoism și iresponsabilitate?!”

Medicul Amin Zahra, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre situația dramatică din instituție.

Medicul s-a declarat curprins de un sentiment revoltător, „un amestec de furie și tristețe”, deoarece din ce în ce mai mulți pacienți stau pe holurile sptalului așteptând să se elibereze un pat.

Potrivit mărturisirilor medicului, ambulanțele vin și cu câte doi pacienții deodată, iar cei mai mulți dintre ei au sub 50 de ani.

”Trăiesc un sentiment greu de descris, este o combinație între furie și tristețe.

Am stat 20 de minute în UPU pentru un consult și în timpul ăsta m-am simțit sufocat și nu de la mască, ci de la numărul mare de pacienți care își așteaptă un pat, pe orice secție… Sufocat de ambulanțele care vin, nu cu un pacient, ci cu doi pacienți deodată și ce este și mai trist, că o parte bună din acești pacienți care vin au sub 50 de ani”, povestește Amin Zahra.

Medicul a vorbit și despre persoanele care nu vor să se vaccineze, despre care spune că se joacă cu viața lor și a altora.

”Știu că aveți o listă lungă cu “motivele” pentru care nu vreți să vă vaccinați, dar vreau să vă spun ceva: și eu am o lista… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Diferența este că pe lista mea se află vieți în schimb la voi aberații.

În orice religie se spune: “Să-ți iubești aproapele și să-i vrei binele!” Și acum vă întreb eu, de unde atâta rău voit, egoism și iresponsabilitate?! Să pariezi pe viața ta și a altora, doar din orgoliu și încăpățânare și să REFUZI să vezi realitatea.

Zilnic mor sute de pacienți doar în România, iar la nivel mondial nu au murit atâția oameni din cauza vaccinului și tu, îmi spui că vaccinul omoară!!!”, declară medicul, într-o postare pe pagina de socializare.

Medic român, mărturii despre pacienţii vaccinaţi cu doza 3: Nu au avut reacţii adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

Medic român,

mărturii despre pacienţii vaccinaţi cu doza 3.  Întrebat dacă doza 3 se va lua în calcul pentru a se considera schema completă de vaccinare, Emilian Popovici a răspuns că se va ajunge cu siguranţă la acest lucru, dar este nevoie de o perioadă de timp, astfel încât să se vaccineze un număr semnificativ de oameni, care să ducă la acest mod de interpretare.

„Doza trei se poate face după ce trec şase luni de la vaccinarea completă. Este utilă şi consolidează protecţia faţă de formele grave de boală. În ţările unde oamenii au făcut deja doza trei nu au fost reacţii adverse sub nicio formă diferite faţă de cele de la dozele precedente. Din discuţiile cu oamenii din zone unde s-a făcut doza trei, a reieşit că nu au avut nici măcar reacţiile obişnuite de la dozele anterioare”, a spus Emilian Popovici, transmite Digi24.

Acesta atrage atenţia că România este „pe o pantă ascendentă” din punct de vedere al infectării cu Covid-19, iar „creşterea este vertiginoasă”.„Ce se va întâmpla în viitor e legat de cum vor fi luate şi respectate măsurile. Virusul infectează după oferta care i se face: dacă măsurile sunt nepotrivite, infectarea este mare”, a mai spus epidemiologul. Potrivit Comitetului de vaccinare, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare şi persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naţionale de programare la vaccinare. Beneficiarii vor primi adeverinţe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menţionarea celor trei doze efectuate.