Mărturisire CUTREMURĂTOARE a unei sportive de TOP. „Mi-au pus un drog în băutură, iar un coechipier m-a violat!”

O fostă sportivă de top a spus că a fost violată la vârsta de 16 ani de o persoană din anturajul său. Gestul ei a fost urmat de alte două coechipeire, care au vorbit despre abuzurile sexuale suferite.

27 nov. 2017, 14:49
Mărturisire CUTREMURĂTOARE a unei sportive de TOP. „Mi-au pus un drog în băutură, iar un coechipier m-a violat!”

Nicola Spiess-Werdenigg, în vârstă de 59 de ani, locul patru în proba de coborare la Jocurile Olimpice de la Innsbruck, din 1976, a declarat pentru presa că a fost violată la vârsta de 16 ani de o persoană din anturajul său sportiv: „Aveam 16 ani, doi bărbați mi-au pus un drog în băutură, iar unul dintre ei, un coechipier, m-a violat”.

Un nou ABUZ SEXUAL zguduie lumea sportului. „Unele lucruri sunt extrem de DUREROASE”

Fosta sportivă a mai declarat că în anii ’70 în cadrul federației de schi din Austria violența sexuală devenise o obişnuință şi că agresorii erau antrenori, angajați și colegi: „Era oribil, dar aşa stăteau lucrurile inainte. AM mai auzit de un astfel de caz în 2005”.

Sub protecția anonimatului, alte două schioare au vorbit despre abuzurile sexuale suferite.

Peter Schrocksnadel, președintele Federației Austriece de Schi, a afirmat că că în mandatul său din 1990 „nu a auzit nimic despre abuzuri sexuale. Nu exclud faptul că, din când în când, între antrenori și atleți se prevalează un ton aspru”.

Procurorii austrieci au anunțat că în cursul zilei de vineri au deschis o anchetă preliminară cu privire la posibile cazuri de abuzuri sexuale în care victime au fost schioare.