Maşinile şoferilor indisciplinaţi, BLOCATE printr-o nouă metodă. Primăria cumpără deja "CARACATIŢE" PENTRU PARBRIZ VIDEO

Publicat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 15:00 // Actualizat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Achiziţia este în curs pe Sistemul Electronic de Achiziţii Pubice (SICAP). Informaţia, făcută publică de consilierii locali din opoziţie, a stârnit un val de proteste pe internet, gălăţenii fiind de părere că prioritară ar fi construirea de parcări (doar una din cinci maşini are acces la un loc de parcare la Galaţi), nu cumpărarea de „jucărioare scumpe” de blocare a maşinilor.

Celebra caracatiţă folosită pentru blocarea roţilor maşinilor parcate neregulamentar este pe cale să devină istorie la Galaţi, scrie adevarul.ro. Autorităţile locale au decis să cumpere dispozitive de blocare moderne, mai eficiente, care se montează pe geamul din faţă al autoturismelor, fiind denumite de şoferi „caracatiţe de parbriz".

Citeşte şi Cum să îţi dezgheţi parbrizul în mai puţin de un minut. Trucul pe care orice şofer trebuie să îl ştie iarna VIDEO

În principiu, o astfel de „jucărie" arată ca o carte de mari dimensiuni (deorece se pliază exact în două) şi se prinde parbriz cu nişte ventuze extrem de puternice, care pot fi desfăcute doar electronic, pe baza unui cod primit de proprietarul maşinii prin SMS, după ce plata taxei de deblocare (de 200 de lei) este confirmată.

Achiziţia este în curs pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (rebotezat acum SICAP), fiind comandată de Gospodărie Urbană, o entitate din subordinea Primăriei din Galaţi. Valoarea maximă estimată a contractului este de 151.260 lei, livrarea dispozitivelor urmând să se facă într-un termen de între 3 şi 18 luni. Din documentaţie nu reiese care ar fi preţul vizat per unitate,dar autorităţile estimează că de aceşti bani ar putea cumpăra între 36 şi 2016 „caracatiţe", ceea ce înseamnă de la 70 la la 4200 de lei bucata.

„Avem intenţia de a implementa acest sistem de blocare amplasat pe parbriz care nu degradează în niciun fel autoturismul pe care este amplasat. În prezent avem mereu de reclamaţii că a fost degradată roata sau janta, atunci când sunt montate actualele sisteme de blocare a roţilor. Aceste noi dispozitive sunt însoţite de un sistem informatic, astfel încât vom avea o evidenţă clară a acestora", spune Bogdan Ardean, directorul de la Gospodărire Urbană.

Informaţiile despre achiziţia în curs au fost dezvăluite publicului, pe reţelele de socializare, de consilierii locali ai opoziţiei, iar reacţia gălăţenilor a fost una virulentă. Oamenii cred că autorităţile locale ar trebui să investească în noi locuri de parcare (în Galaţi media este de un loc de parcare la cinci maşini) nu să irosească banii publici pe „jucărioare scumpe".

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenda blocare masina blocare masini parbriz caracatita masini caracatita parbriz
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H