Accident GRAV pe Centura Ploieştiului. Un autobuz a lovit o autobasculantă: Cinci MORŢI şi 28 de RĂNIŢI. VIDEO

Un accident grav s-a produs, vineri dimineaţă, în jurul orei 6.20, pe DN1 - Centura de Vest a municipiului Ploieşti. Un autobuz în care se aflau 33 de persoane a intrat în coliziune, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip. În urma accidentului, cinci persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Persoane care au decedat au fost identificate, iar o parte dintre răniţi au fost deja externaţi. Potrivit primelor cercetări, de vină pentru producerea accidentului ar fi șoferul autobuzului.

05 feb. 2016, 05:17

UPDATE ora 11.30 Persoanele decedate în accidentul care s-a produs pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti au fost identificate. „Cei cinci decedaţi au fost identificaţi. Toţi sunt adulţi. Este vorba despre patru bărbaţi şi o femeie„, a anunţat prefectul judetului Prahova, Rodica Paraschiv.

Aceasta a mai spus că dintre cei 28 de răniţi, cinci adulţi şi doi copii au fost externaţi. „Dintre celelalte victime rănite, 14 sunt internate, iar restul sunt încă în UPU, unde li se fac investigaţii„, a mai spus Rodica Paraschiv.

Prefectul de Prahova a precizat că autobuzul făcea o cursă în condiţii legale, care avea autorizaţie. „Am luat legătura cu Consiliul Judeţean şi am aflat că era una dintre cursele regulate pentru zona Măneşti„, a explicat aceasta.

UPDATE ora 11.00 Toate persoanele rănite în accidentul care a avut loc, vineri dimineaţă, pe Centura de Vest a Ploieştiului, au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Toţi pacienţii sunt conştienţi. Doi pacienţi sunt în sala de operaţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Au fost adusi 28 de pacienti: cinci copii şi 23 de adulti. Un copil de 9 ani, unul de 15 ani, 16 ani şi doi tineri de 17 ani. Toţi au o stare generala bună.

Dintre cei 23 de adulti raniti, patru au intrat in urgenta majora. Sapte pacienti sunt internati: trei la neurochirigie, unul la ortopedie, trei la chirurgie plastica. In sala de operatie se afla doi pacienti, unul cu un traumatism toracic, celalalt cu un traumatism abdominal. Ceilalti pacienti sunt in investigatii. Deocamdata niciun pacient nu va fi transportat la un alt spital„, a declarat Ilinca Andrei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

UPDATE ora 9.00 Potrivit ultimelor informaţii de la faţa locului, 28 de persoane au fost rănite în urma accidentului, trei fiind în stare gravă. Printre răniţi se află și un copil de 9 ani. Alte cinci persoane şi-au pierdut viaţa, între ele aflându-se și șoferul autocarului.

Cele 28 de victime au fost transportate la Spitalul Judeţean din Ploieşti. 20 dintre ele au leziuni compatibile cu viaţa, iar alte 8 au răni mai grave. Dintre cei opt răniţi mai grav, trei au leziuni care le pot pune viaţa în pericol. După evaluarea secundară de la spitalul din Ploieşti, se va lua decizia dacă răniţii grav vor fi transportaţi la alte spitale„, a declarat la România TV Daniel Nicoale, managerul Serviciului de Ambulanţă Ploieşti.

Pentru îngrijirea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și persoane auxiliar.

ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, şoferul autobuzului a intrat în coliziune cu o autobasculantă care mergea regulamentar, cu viteză mică. Deocamdată nu se cunosc cauzele producerii accidentului. Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul autobuzului ar putea să fi adormit sau autobuzul ar fi putut avea probleme tehnice.

În jurul orei 6.20 am fost înştiinţaţi, la 112, de acest accident pe Centura de Vest, pe sensul de urcare, între cele două sensuri giratorii. Şoferul unui autobuz, o cursă regulată de călători, nu ştim din ce cauze, circulând pe prima bandă, a intrat în coliziune cu o autobasculantă care transporta nisip. La faţa locului nu s-au observat urme de frânare. Investigăm să aflăm cauzele.28 de persoane rănite au fost transportate la UPU. Cinci persoane au decedat”, a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova.

Acesta a mai precizat că şoferul autobasculantei a fost rănit uşor şi dă declaraţii poliţiştilor.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, în judeţul Prahova, traficul rutier a fost reluat pe sensul  de mers Bucureşti- Braşov, pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic. Şi pe sensul de mers Braşov – Bucureşti circulaţia a fost reluată.

UPDATE ora 8.40 Ultima persoană rănită în accidentul de pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti a fost descarcerată. Victima este însoţită de un medic şi este transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, acolo unde au fost duse şi celelalte 27 de persoane rănite.

Ultima victimă descarcerată are un politraumatism prin strivire şi compresie, leziuni la mâini, un traumatism cranio-cerebreal. Victima a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Toate cele 28 de victime au fost transportate la acest spital„, a declarat la România TV Daniel Nicolae, şeful Şerviciului de Ambulanţă Ploieşti.

UPDATE ora 8.15 Pompierii intervin pentru descarcerarea unei victime, ultima care se mai află în autobuz.

Circa 60 de pompieri au fost mobilizaţi la locului accidentului.

UPDATE ora 8.05 În urma accidentului, cinci persoane au murit, printre ele, şi şoferul autobuzului. 26 de persoane au fost rănite, a declarat la România TV prefectul de Prahova, Raluca Paraschiv. Victimele au fost transportate la spital şi triate. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă, cu şanse mici de supravieţuire.

Autorităţile au activat două numere de telefon, de urgenţă, pentru rudele victimelor: 0244 515 933 şi 0244 515 946.

Traficul rutier este blocat în zona Stejnic, iar circulaţia a fost deviată pe Centura de Est a oraşului Ploieşti, însă maşinile pot circula şi prin centrul municipiului Ploieşti.

UPDATE ora 8.00 Potrivit primelor informaţii, șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului. La fața locului nu au fost găsite urme de frânare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, potrivit Agerpres.

Autobuzul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip. În urma impactului, nisipul din bena autobasculantei s-a răsturnat peste autobuz.

La fața locului nu au fost găsite urme de frânare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, potrivit Agerpres.

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

Traficul în zonă este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la fața locului aflându-se politiști de la circulație.

UPDATE 7.30: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că şapte persoane au fost încarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare.

16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. La fața locului se intervine cu 22 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţă, pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autocar şi o autobasculantă. Potrivit România TV, sunt cel puţin cinci morţi şi 26 de răniţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, din primele date de la fața locului a reieșit că un TIR și un autocar au intrat în coliziune pe DN 1, pe drumul spre Buftea, iar în urma impactului patru persoane au rămas prinse între fiare, iar altele au fost rănite. Conform primelor informaţii, autobuzul a lovit din spate autobasculanta, care circula cu viteză redusă.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, Daniel Nicolae, a declarat că se lucrează pentru scoaterea persoanelor încarcerate, dar și pentru acordarea de îngrijiri medicale celor rănite. „Persoanele trănite sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judetean Ploieşti. Dintre rănite, două persoane au traumatisme grave care le pot pune viaţa în pericol”, a declarat Daniel Nicolae, directorul SAJ Prahova.