Incendiu puternic într-un club din Capitală, zeci de persoane au ajuns la spital. Bamboo a ars ca o torţă şi s-a prăbuşit UPDATE

INCENDIU CLUB BAMBOO. Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Ministerul Sănătăţii informează că 42 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului, dintre care 21 de victime transportate de SMURD și SABIF, restul cu mijloace proprii. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București.

21 ian. 2017, 05:57

INCENDIU CLUB BAMBOO, 42 de persoane au ajuns la spital, jumătate cu ambulanţele, restul maşini propii. Dintre aceştia numai cinci au rămas internaţi, arată ultimul bilanţ oficial. Peste 50 de ambulanţe şi maşini de pompieriau intervenit la faţa locului.  Mulţi s-au salvat sărind în piscina clubului, flăcările s-au extins pe 2.500 de metri pătraţi. Cea mai mare parte a clubului s-a prăbuşit. VEZI: Imagini revoltătoare. Ce au făcut patronii când au văzut că arde clubul

UPDATE 20:00 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că obținerea autorizației de securitate la incendiu certifică, la momentul obținerii, îndeplinirea unui nivel de siguranță, prin asigurarea unor condiții tehnice impuse prin reglementări, însă lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate.

De asemenea, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel de a nu fi emise supoziții și de a indica vinovății până când anchetele inițiate nu vor fi încheiate și nu vor ajunge la niște concluzii.

Precizările IGSU vin „ca urmare a apariției în spațiul public, după evenimentul de la Clubul Bamboo, a unor articole cu referire la cadrul legal privind apărarea împotriva incendiilor și obligațiile ce revin atât autorităților, cât și beneficiarilor/ investitorilor/ administratorilor unor clădiri sau altor factori implicați în asigurarea calității în construcții (proiectanți, executanți și responsabilii cu calitatea lucrărilor de construcții)”, arată sursa citată.

UPDATE 19.00 Aproximativ 20 de persoane au fost audiate de poliţişti şi procurori, sâmbătă, după incendiul din Bamboo, urmând să fie audiat şi Joshua Castellano, patronul clubului.

Persoanele audiate sunt angajaţi ai clubului şi clienţi, unii dintre ei străini. Potrivit declaraţiilor pe care le-au dat anchetatorilor, în club ar fi fost aproximativ 500 de persoane în momentul izbucnirii incendiului, au declarat surse judiciare. Urmează ca în cadrul anchetei să se stabilească cu exactitate numărul persoanelor prezente în local.

Potrivit surselor citate, Joshua Castellano ar fi fost contactat de anchetatori însă nu a fost de găsit. Astfel, patronului clubului i-ar fi fost trimisă o citaţie, urmând ca în cazul în care nu se prezintă să fie citat cu mandat de aducere. De asemenea, va fi audiat şi administratorul clubului, care, sâmbătă dimineaţa, a ajuns la audieri la poliţie însă s-a simţit rău, fiind transportat la spital, au precizat aceleaşi surse.

În cadrul anchetei, procurorii au solicitat documente privind clubul de la mai multe instituţii abilitate, precum Primăria Sectorului 2, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 18.00 Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a subliniat sâmbătă, în contextul incendiului de la Clubul Bamboo, că, potrivit legii, funcționarea unui obiectiv fără deținerea autorizației de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului.

„După asigurarea intervenției la fața locului, ministrul Daniela Dan a dispus verificarea tuturor documentelor cu privire la controalele efectuate la respectivul club. Astfel, a rezultat că, în baza solicitării administratorilor de la Bamboo, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu. Până la acest moment, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizației de securitate la incendiu. Potrivit legii, funcționarea unui obiectiv fără deținerea autorizației de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului. Conform OUG nr. 17 din august 2016, termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat până la finalul lunii iunie 2017”, a precizat Dajbog, într-o declarație susținută la sediul MAI.

Ea a adăugat că la Clubul Bamboo inspectorii de prevenire au derulat controale periodice și au aplicat mai multe sancțiuni pentru neregulile identificate: în mai 2015 au fost aplicate două amenzi, în cuantum de 5.500 lei, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice și lipsa autorizației de securitate la incendiu, în noiembrie 2015 au fost aplicate alte două amenzi, în cuantum de 15.000 lei, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice și lipsa autorizației de securitate la incendiu, iar în noiembrie 2016 a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare.

„Firma care deține clubul a avut autorizație de construcție valabilă pentru perioada 6 decembrie 2012 — 16 noiembrie 2016, emisă de Primăria Sectorului 2”, a mai spus Monica Dajbog.


UPDATE 16.15 Primăria Sectorului 2 precizează sâmbătă că, prin intermediul Poliției Locale Sector 2, a verificat de mai multe ori activitatea desfășurată de SC MORGANA INVEST SRL (Club Bamboo) pentru a stabili dacă sunt respectate prevederile legale.

Î-un comunicat de presă, semnat de șeful Poliției Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, se arată că pe data de 16 iunie 2016 societatea comercială a fost sancționată contravențional de polițiștii locali. „Amenda a fost aplicată conform Legii nr. 12/ 1990, republicată, pentru desfășurarea de activități de alimentație publică fără să aibă autorizația de desfășurare a activităților prevăzute în grupele cod CAEN 561 (restaurant), 563 (baruri și alte activități de servire a băuturilor) de la Primăria Sectorului 2”, subliniază sursa citată.

Conform comunicatului, „articolul 20, pct. 2 din OG nr. 2/ 2001 precizează că pentru aceeași faptă, respectiv lipsa autorizației de desfășurare a activităților, nu se pot aplica două sau mai multe sancțiuni principale repetate, motiv pentru care nu a fost aplicată o altă sancțiune contravențională societății”.

Comunicatul menționează că „în vederea reautorizării bazei de agrement — etapa II — corpul de birouri și unități de cazare, autorizată inițial prin AC nr. 1197/ 74T/ 11.10.2006 și nr. 999/ 48T/ 31.07.2008, SC MORGANA INVEST SRL a solicitat și obținut de la Primăria Sectorului 2 autorizația de construire nr. 654/ 41T/ 06.12.2012. Ulterior, a depus anunțul de începere a lucrărilor la Primăria Sectorului 2 cu nr. 66175/ 10.11.2014 și la Inspectoratul Regional de Construcții București-Ilfov cu nr. 35815 /17.11.2014”.

„La data de 7.06.2016 polițiștii locali din cadrul Direcției Control — Serviciul Disciplina în Construcții s-au deplasat la adresa din str. Tuzla nr. 50 unde au constatat că nu se executau lucrări de construire, nefiind demarate lucrările pentru care a fost obținută Autorizația de construire nr. 654/ 41T/ 2012. Cu această ocazie au întocmit o notă de constatare în care se menționează că lucrările pentru care s-a cerut autorizație de construire nu au fost demarate, deși anunțul de începere a lucrărilor a fost înregistrat, așa cum prevede legea. Întrucât la data deplasării în teren nu au fost prezentate planurile-releveu, anexă la Cartea Funciară, prin adresa Poliției Locale Sector 2 titularului construcțiilor i-a fost comunicat faptul că autorizația pentru desfășurarea activităților de alimentație publică nu va fi eliberată de Primăria Sectorului 2”, se explică în comunicatul de presă.

Poliția Locală Sector 2 face precizarea că girul privind desfășurarea activităților comerciale în orice locație este dat de instituțiile reglementate în Legea nr. 359/ 2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea în Registrul Comerțului a persoanelor fizice, asociațiilor familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice. „Autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică reprezintă doar transpunerea solicitării Codului fiscal de achitare a unei taxe suplimentare de către agenții economici care desfășoară activități de alimentație publică (baruri, restaurante și alte activități recreative) și nicidecum girul autorității locale privind legalitatea desfășurării activității”, subliniază șeful Poliției Locale Sector 2, în comunicatul citat.

UPDATE 14.25 „Şase autospeciale de stingere, una pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD au rămas la club Bamboo, în supraveghere. Incendiul inca nu este considerat lichidat”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU.

UPDATE 13.30 UPDATE ORA 14: În prezent se mai află internate în unitățile spitalicești din București un număr de 5 persoane care au suferit afecțiuni în urma accidentului de la Clubul Bamboo, conform datelor transmise de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență la Ministerul Sănătății.

Dintre acestea, un număr de 4 persoane se află internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București si 1 persoană la Spitalul Pantelimon. Niciunul dintre pacienți nu au prezentat arsuri. O singură pacientă care se află internată la Spitalul Floreasca se află într-o situație care necesită supraveghere specială.

UPDATE ORA 10.48 Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat sâmbătă că, în a doua jumătate a anului trecut, Clubul Bamboo a fost amendat de primăria de sector, care are însă responsabiliatea de a emite autorizație doar pentru desfășurarea activităților de alimentație publică. „În momentul de față, după ce au fost sancționați, dânșii au depus documentația pentru obținerea acestei autorizații, dar este incompletă la momentul actual și li s-a transmis să facă completările necesare. Au primit amenda în a doua parte a anului trecut. Din câte am înțeles, ei au documentația pentru autorizare ISU, au scenariul la incendiu, planul și tot ce trebuie”, a precizat edilul, pentru AGERPRES.

UPDATE ORA 10.23 Ministrul de Interne, Camern Dan, a precizat că exista un termen până la 30 iunie 2017 în care clubul Bamboo trebuia să obţină autorizaţia de funcţionare şi că au fost făcute mai multe controale la acest local, ultimul având loc recent. ”Am făcut primele verificări privind autorizaţia clubului şi vom emite un punct de vedere”, a precizat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Ea a spus că s-au făcut mai multe controale la clubul Bamboo începând din anul 2009, când a fost eliberat avizul de securitate la incendiu, transmite News.ro.

Ministrul a precizat că au fost intensificate controalele după incendiul din clubul Colectiv din octombrie 2015. Carmen Dan a adăugat că a fost făcut chiar recent un control.

”Răspunderea pentru funcţionare este exclusiv a beneficiarului şi, potrivit legii, exista un termen de obţinere a autorizaţiei (de funcţionare – n.r.) pentru 30 iunie 2017”, a mai declarat ministrul de Interne.

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE 10.13 Administratorul clubului a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca

INCENDIU CLUB BAMBOO UPDATE ORA 10.13 Bodog: Șapte persoane — internate la Floreasca, una — la Sf. Pantelimon

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 9.45 Audierile în dosarul incendiului de la clubul Bamboo — la Serviciul omoruri al DGPMB

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 9.13 Dan Cristian Popescu — viceprimar Sector 2: Dosarul depus de Bamboo pentru autorizația de funcționare era incomplet

„Clubul nu avea autorizaţie de funcţionare şi autorizaţie de construcţie receptionată. Acesta este şi motivul pentru care nu avea autorizaţie de funcţionare”, a spus viceprimarul, într-o intervenţie la Digi 24.

El a spus că nu ştia aceste lucruri, dar că s-a interesat sâmbătă dimineaţă. Popescu a precizat că acest club a fost amendat din acest motiv anul trecut, urma să fie din nou amendat în această lună şi urma să îi fie suspendată şi activitatea.

Viceprimarul a subliniat însă că ISU a avizat planul de acţiune în caz de incendiu al clubului Bamboo.

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 9.13 MAI a convocat Grupa operativă după incendiul din Bamboo

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 9.07 Ministrul Sănătății: Suntem la comandament și monitorizăm toată situația

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 8.52: Șase persoane se află internate la Spitalul Floreasca

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției Alexandru Georgescu.

„S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdată, vedem în funcție de ce va fi”, a afirmat reprezentantul PTB, întrebat dacă s-a constituit dosar și pentru ce faptă s-a început urmărirea penală în cazul incendiului de la clubul Bamboo.

El a precizat că a fost trimisă la fața locului o echipă de anchetatori. „Doi procurori criminaliști. Acum mă duc și eu acolo. O să meargă și șeful de secție și, mă rog, Poliție „, a menționat Georgescu.

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 8.21 Poliția Capitalei: Cercetările în cazul incendiului de la Bamboo, preluate de PTB și structuri ale DGPMB

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 8.17 Arafat anunță că incendiul de la Bamboo nu se mai desfășoară

INCENDIU CLUB BAMBOO. UPDATE ORA 8.15 ISU: 11 victime cu intoxicare și hipotermie

Declaraţiile celor care au fost în club sunt absolut şocante. Dintr-o dată localul a fost invadat de fum şi s-au călcat în picioare pentru a ieşi afară. Cei care se aflau în partea din spate a clubului s-au căţărat pe zidurile localului, au rupt gardul şi chiar s-au aruncat în pisicină ca să scape.

Vezi aici: INCENDIU CLUB BAMBOO. Oamenii fac mărturii cutremurătoare: Toată lumea s-a călcat în picioare. Am crezut că e un atentat ceva

Un număr de 11 victime ale incendiului din Bamboo au fost depistate cu intoxicare și hipotermie până în prezent, informează reprezentanții ISU București.

UPDATE ORA 7.54 ISU actualizare victime incendiu Bamboo: 38 de persoane au ajuns la spital

ISU informează că 38 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului de la clubul Bamboo, dintre care 21 de victime transportate de SMURD și SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

Vezi> INCENDIU CLUB BAMBOO. Imagini şocante din timpul dezastrului, oameni salvaţi în ultima clipă

UPDATE ORA 7.47 Incendiu Bamboo — Starea persoanei intubate s-a îmbunătățit

UPDATE ORA 7.47 Avocații clubului: Bamboo deține toate documentele necesare activității; erau respectate 100% reglementările pompierilor

UPDATE ORA 7.38 Daniel Vasile (ISU) despre posibilitatea de a se fi fumat în club: O astfel de speculație trebuie verificată temeinic

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă, referitor la posibilitatea că s-a fumat în interiorul Clubului Bamboo înainte de incendiu, că o astfel de speculație trebuie verificată temeinic și că în acest moment nu se poate pronunța în această privință.

De asemenea, întrebat despre posibile cauzele ale incendiului, Daniel Vasile a spus că există doar informații care fac referire la locul de izbucnire a incendiului furnizate de martori. „Urmează ca după stingerea incendiului să facem și această verificare”, a precizat el.

Întrebat de posibilitatea de a se fi fumat în interior, oficialul ISU a susținut că acest lucru este interzis și o astfel de speculație trebuie verificată temeinic.

„Nu putem să ne pronunțăm pe o asemenea ipoteză în acest moment. (…) În mod cert incendiul a izbucnit, judecând după modul de manifestare a flăcărilor, de la zona de club, dar ce compartiment anume din zona clubului nu vă pot spune în acest moment”, a menționat Daniel Vasile, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că, la momentul sosirii primelor echipajel ISU la fața locului, procedura de evacuare era condusă de staff-ul administrativ al clubului.

UPDATE ORA 7.35 Linie telefonică la MAI — 021 206.40.50 pentru informații despre persoanele aflate în Bamboo la momentul incendiului

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică — 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București.

De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului poate suna la numărul respectiv de telefon.

UPDATE ORA 7.20 Bogdan Oprița: Nu există persoane arse, sunt persoane expuse la fum

Medicul coordonator al SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat sâmbătă că în urma incendiului de la clubul Bamboo nu sunt persoane cu arsuri, însă au fost persoane expuse la fum, una singură fiind în stare gravă și intubată, care se află în clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

Potrivit medicului, alte două persoane care au fost transportate la Spitalul Floreasca prezintă fracturi care urmare a faptului că au sărit de la etaj.

Bogdan Oprița a adăugat că persoanele care au fost transportate la spitalele bucureștene prezentau expunere la fum și hipotermie.

„Echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță au transportat, dintre cele aproape 50 de persoane care au fost asistate, jumătate — la spitalele Floreasca, Universitar, Sfântul Pantelimon și Elias, persoane care prezentau fie expunere la fum, fie hipotermie”, a explicat Oprița.

UPDATE ORA 7.11 Arafat: Incendiul este sub control, dar mai sunt focare în clădirea prăbușită

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situația în zona incendiului din Clubul Bamboo este la această oră „sub control”, deși mai sunt focare în incinta prăbușită pe care pompierii se luptă să le stingă.

„Situația este sub control, clădirea este prăbușită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor și incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenție o mare parte le-am trimis înapoi la stații, din serviciul de ambulanță și SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Și colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a afirmat Arafat, într-o declarație de presă susținută în jurul orei 7,00.

Totodată, el a reiterat că până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea acestuia nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

„Până nu vom verifica toată zona, nu vom zice că nu sunt victime. Deci nu avem de unde să știm. E posibil să fie persoane care au fost surprinse acolo. Când se verifică totul în cursul zilei de astăzi, poate chiar și mâine, pentru că va dura mult până este verificată clădirea complet, atunci o să spunem într-adevăr că nu este nicio victimă surprinsă înăuntru”, a mai spus șeful DSU.

Potrivit informațiilor furnizate de ISU București, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați, practic întreaga incintă a Clubului Bamboo fiind distrusă de flăcări.

UPDATE ORA 7.04 Incendiu Bamboo — Daniel Vasile (ISU): 40 de victime la spitale; o singură persoană grav rănită

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă că aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale în urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitală.

„În acest moment sunt 20 de persoane transportate către unitățile spitalicești din București, cu ambulanțe SMURD și cu ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. La unitățile spitalicești s-au mai prezentat cu mijloace proprii aproximativ 20 de persoane. Există o singură persoană grav rănită, cu arsuri la nivelul căilor respiratorii, intubată, ventilată mecanic. Aceasta se află la Spitalul Floreasca”, a precizat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, toate celelalte victime acuză expunere la fum, intoxicare cu monoxid de carbon și stare de hipotermie în cazul unora.

Reprezentantul ISU a adăugat că multe dintre victime au fost consultate și ulterior au părăsit spitalul.

„La Floreasca s-au prezentat 16 persoane, transportate de ambulanțe sau cu deplasare proprie, și au rămas doar 3, printre care și această persoană intubată. La Universitar, cinci persoane și au plecat toate cinci. La Pantelimon, două persoane prezentate, ambele internate. La Colentina, trei persoane și a rămas una singură. La Spitalul Elias, o persoană transportată, care a rămas și internată. Iar la Spitalul de Arși nu sunt persoane internate, pentru că nu sunt persoane care să fi prezentat arsuri”, a declarat Daniel Vasile.

UPDATE ORA 6.43 Daniel Vasile (ISU): Există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă că există posibilitatea ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior.

„Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun dar există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior deși primele echipaje de la detașamentul Băneasa, care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea interioară a spațiilor”, a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului.

El a adăugat că acele echipe de pompieri intrate în primă fază în incinta clubului pentru căutarea de persoane care nu s-au putut evacua au fost nevoite să iasă după ce au început să se prăbușească elementele de construcție din cauza incendiului.

„Au constituit o echipă de căutare-salvare, au intrat, au verificat cât de mult au putut în condițiile de vizibilitate din cauza fumului și faptul că la momentul sosirii acestora prima comunicare pe stație a fost că este o ardere violentă care a cuprins deja o suprafață semnificativă. Ulterior, acele elemente de construcție s-au prăbușit, au părăsit în mod progresiv și pompierii zona interioară și au acționat în mod preponderent din exterior”, a mai afirmat Daniel Vasile.

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a menționat și el, într-o declarație de la fața locului, întrebat dacă ar mai fi persoane rămase în clubul incendiat, că se va ști dacă sunt astfel de victime după ce pompierii vor putea intra și vor căuta în zona distrusă.

„La acest moment, persoane de salvat efectiv nu avem. Deci dacă sunt persoane surprinsă înăuntru, din păcate, cel mai probabil vor fi găsite decedate (…) Colegii de la pompieri continuă acum lupta cu incendiul și la un moment vor începe să verifice zona care a fost afectată și să vedem apoi dacă au fost persoane surprinse care nu au putut să iasă”, a spus Arafat.

UPDATE ORA 6.28 Starea persoanelor duse la Spitalul Sf. Pantelimon în urma incendiului din Bamboo nu este una gravă

Starea unui număr de patru persoane transportate la Spitalul Sf. Pantelimon în urma incendiului din Clubul Bamboo nu este una gravă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției medicale, dr. Fiorella Mitoiu.

„Au fost aduse cinci persoane, au mai rămas patru. Acestea prezintă hipotermie, intoxicație cu fum și atacuri de panică”, a spus dr. Fiorella Mitoiu, care a mai adăugat că starea celor patru persoane nu este gravă.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată și ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii.

„În acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din București. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informații în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt și alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unitățile spitalicești”, a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului în jurul orei 5,30.

UPDATE ORA 6.23 Starea celor cinci răniți din Bamboo duși la Spitalul Universitar este bună

Starea celor persoane care au fost duse la Spitalul Universitar de Urgență București pentru îngrijiri medicale în urma incendiului de la Clubul Bamboo este bună, a declarat sâmbătă dimineață purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Leonard Grecescu.

El a spus că aceștia nu prezintă arsuri, însă au inhalat fum.

„Starea lor este bună. Nu prezintă arsuri. Au inhalat fum”, a spus medicul.

UPDATE ORA 6.19 Arafat: Nu mai sunt persoane rănite la fața locului

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la fața locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo.

„Nu mai sunt persoane rănite la fata locului. (…) Ultima a fost dusă acum în fața mea, a fost cu hipotermie și ușoară intoxicație de fum. (…) O singură persoană este grav intoxicată cu fum și monoxid de carbon”, a spus șeful DSU, la Digi 24.

UPDATE ORA 6.11 Reprezentant ISU: Un singur rănit grav în urma incendiului de la Bamboo; intubat și ventilat mecanic la Spitalul Colentina

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată și ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii.

„În acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din București. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informații în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt și alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unitățile spitalicești”, a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului în jurul orei 5,30.

El a precizat că nu există informații exacte privind numărul persoanelor care se aflau în club la momentul izbucnirii incendiului, iar primele echipaje de pompieri ajunse la fața locului au putut face și o verificare în interiorul clubului, înainte ca incendiul să se generalizeze.

„În momentul în care am ajuns, era în curs procedura de evacuare a persoanelor din club, evident că mai erau câteva. Asta ne-au spus primele echipaje care au ajuns, au procedat la verificarea interioară atât cât s-a putut pentru că era deja o stare de ardere generalizată în unele porțiuni de clădire”, a subliniat Daniel Vasile.

În ceea ce privește manifestarea incendiului, suprafața totală afectată este de aproximativ 2500-3000 de metri pătrați, iar pompierii lucrează în continuare pentru lichidarea acestuia.

„De menționat, față de intervenția anterioară, faptul că avem și un echipaj de scafandri care a verificat zona din spatele clubului, zona către lac, pentru identificarea unor persoane. În spatele clubului nu au fost identificate persoane de către scafandri. Cine s-a evacuat, ulterior a și fost luat din zona respectivă, deci nu mai este nimeni în spatele clubului”, a mai spus reprezentantul ISU București.

UPDATE ORA 5.44 Alimentarea cu energie electrică, oprită în zona Lacul Tei; realimentarea, estimată în jurul orei 7:30

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente etc.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

UPDATE ORA 5.53 ISU: Incendiul de la Bamboo se manifestă pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați; 22 de persoane duse la spital

Incendiul izbucnit la Clubul Bamboo se manifestă pe o suprafață de circa 2500-3.000 de metri pătrați, iar un număr de 22 de persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale, informează ISU București, pe pagina sa de socializare.

Potrivit sursei citate, două victime au fost transportate la spitalul Sf. Pantelimon, 13 la Floreasca, unul fiind intubat, 5 la Spitalul Universitar și două la Colentina, care au părăsit spitalul.

ISU precizează că informația transmisă anterior privind transportarea unor persoane pentru îngrijiri la spitalul Sf. Ioan nu a fost corectă.

În acest moment, intervin la locul incendiului peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, mașini de descarcerare și 26 de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. La fața locului a fost creat un spital mobil.

UPDATE 5.ORA 32 ISU București: Scafandrii au verificat zona adiacentă Bamboo de pe lac și nu au fost găsite persoane

Pompierii scafandri au verificat zona adiacentă clubului Bamboo pe lac și nu au fost găsite persoane, a anunțat ISU București. Sursa citată a mai precizat pompierii intervin pentru limitarea propagării incendiului către vecinătăți și să îl localizeze către strada Tuzla.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat anterior pentru AGERPRES că până la acest moment nu are informații de morți până la acest moment în incendiul de la Clubul Bamboo.

„Sunt echipe suficiente deplasate la fața locului. Încă focul nu este stins. Avem echipe de căutare-salvare pe apă pentru că avem informații că unii s-ar fi aruncat în apa rece. Avem echipe de la pompieri care caută acum”, a spus șeful DSU.

UPDATE ORA 5.29 ISU: 10 victime de la Clubul Bamboo duse la Spitalul Floreasca, două la spitalul Sf. Ioan

ISU București transmite că 10 victime preluate de echipele de intervenție în urma incendiului de la Clubul Bamboo au fost transportate la Spitalul Floreasca și alte două la Sf. Ioan, ele având o expunere la fum și posibil stare de hipotermie.

Există și cel puțin o victima intubată, în stare gravă.
Potrivit unor surse medicale, alte persoane au fost transportate de la locul incendiului cu ambulanțele și la spitalele de urgență Universitar Colentina, unele dintre acestea suferind atac de panică.

UPDATE ORA 5.22 Arafat: Nu sunt în acest moment informații despre morți în incendiul de la Bamboo; 12 persoane sub îngrijire medicală

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat sâmbătă dimineața pentru AGERPRES că până la acest moment nu are informații de morți până la acest moment în incendiul de la Clubul Bamboo.

El a spus că niciuna din cele 12 persoane îngrijite de echipajele de intervenție nu se află în stare foarte gravă.

„Avem 12 persoane, în acest moment nimeni nu este în stare gravă. Sunt echipe suficiente deplasate la fața locului. Încă focul nu este stins. Avem echipe de căutare-salvare pe apă pentru că avem informații că unii s-ar fi aruncat în apa rece. Avem echipe de la pompieri care caută acum”, a spus șeful DSU.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, se află la sediul MAI, la centrul de coordonare.

„La fața locului mă aflu eu și medicul Oprița și comandanți de la pompieri, pentru a coordona la fața locului. Nu am informații de morți la acest moment”, a mai spus Raed Arafat.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului acționează, potrivit sursei citate, peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea, potrivit ISU București-Ilfov.

UPDATE ORA 5.07 ISU: Nouă persoane victime sub îngrijire SMURD, la clubul Bamboo din Capitală

Nouă persoane victime sunt sub îngrijire SMURD în urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitală și a fost constituit un punct de triaj al victimelor, anunță ISU București.

De asemenea, potrivit sursei citate, există posibilitatea de existență a altor persoane surprinse în interior.
Intervenția la fața locului este îngreunată de riscul iminent de prăbușire în totalitate a clădirii.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Victimele aflate sub îngrijire au expunere la fum și hipotermie, a anunțat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

UPDATE ORA 5.04 Pompierii din turele libere, alarmați

Pompierii din turele libere au fost chemați la serviciu pentru a interveni la incendiul de la Clubul Bamboo din Capitală, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

La fața locului acționează, potrivit sursei citate, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea.

UPDATE ORA 4.58 ISU: Nouă persoane sub îngrijire SMURD, la clubul Bamboo din Capitală

Nouă persoane victime sunt sub îngrijire SMURD în urma incendiului de la clubul Bamboo din Capitală și a fost constituit un punct de triaj al victimelor, anunță ISU BUcurești. De asemenea, potrivit sursei citate, există posibilitatea de existență a altor persoane surprinse în interior. Intervenția la fața locului este îngreunată de riscul iminent de prăbușire în totalitate a clădirii.

ORA 4.43 ISU: Clubul Bamboo din Capitală a ars în întregime

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Potrivit sursei citate, sunt posibile victime surprinse în interior.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit sursei citate, arderea este generalizată.