Sebastian Ghiţă, în direct la Romania TV: „Procurorul Onea şi-a recunoscut falsurile. Dna Kovesi conducea această maşinărie”

Conducerea Inspecţiei Judiciare a anunţat, luni, că a decis sesizarea din oficiu pentru verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare în cazul înregistrărilor prezentate, duminică seară, de fostul deputat Vlad Cosma. În urma plângerii depuse de Vlad Cosma, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General. Sebastian Ghiţă revine cu noi detalii despre scandalul politico-juridic care zguduie România. "Veţi vedea ce va apărea în zilele următoare", a avertizat fostul deputat.    

RomaniaTV.net
12 feb. 2018, 18:51

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, aflat în prezent în Serbia, a declarat, luni seară, într-o intervenţie la România TV, că şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, s-a autoincriminat, de fapt, în conferinţa de presă susţinută luni. El a susţinut că denunţul din dosarul său este un fals şi că a început proceduri pentru a le prezenta judecătorilor sârbi „adevărul despre acele probe fabricate”, pe baza cărora a primit mandat de arestare şi cerere de extrădare. „Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General!”, a spus Sebastian Ghiţă.

UPDATE: Sebastian Ghiţă: „Mă întreb dacă Augustin Lazăr mai este procuror general al României? Procurorul Onea şi-a recunoscut falsurile la conferinţa de presă! Este evident că au măsluit probele şi, vă spun eu, nu sunt singurele falsuri”.

Şeful DNA Ploiesti Lucian Onea a confirmat susţinerile lui Vlad Cosma în conferinţa în care îşi susţine nevinovăţia: „Pot sa va spun ca acel înscris olograf şi acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma”, deşi denunţul olograf respectiv era semnat de un anumit Petruş din Iaşi.

Sergei Petruş, „expertizat”

Denunţul lui Serghei Petruş

„Am urmărit conferinţa domnului Onea. Cât o să mai spunem domn. Nu ştiu cât mai poate minţi opinia publică. A admis că e vocea dânsului. Într-un acces de nebunie şi de frustrare ne-a spus că ce a trimis judecătorilor şi ce a trimis în Serbia e un fals. Nu un cetăţean din Iaşi sau Moldova i-a trimis un denunţ, ci Vlad Cosma i le-a adus. Asta am auzit toţi pe înregistrarea de aseară”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

„Ce scrie în acte Onea, dezminte în conferinţă. S-a autoincriminat în mare hal. Principala legătură dintre aceste documente şi persoana mea sau a lui Ponta se face pe acele documente false. Nicio altă probă sau document din dosar nu ne spune că acele documente sunt legate de campania lui Ponta. Acest om a vrut să mintă judecătorii. Nu vrea o justiţie dreaptă, el falsifică. Ne-a spus cu gura lui. A luat documente false, le-a falsificat forţându-l pe Vlad Cosma. Mă întreb dacă e zdravăn, dacă Kovesi e zdravănă că l-a mai pus o dată să mintă. Se vede o măsluire. Mă întreb dacă ei mai scapă cu un comunicat. Mă întreb dacă Augustin Lazăr mai e procuror general”, a mai spus Ghiţă care nu s-a oprit aici.

 

„Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi?”

„Chestia asta cu şantajul, ce tratament să le mai acorde DNA-ul? Familia Cosma a depus plângere penală. A depus plângere penală şi înregistrările. Şantajul îi absolvă de ce au făcut în dosarul meu? Sub supravegherea lui Kovesi, cu încurajarea ei, aceştia au măsluit probe în acest dosar. Nu e singurul”, a mai spus Ghiţă.

„Acel denunţ e făcut de un cetăţean. Poate fi pus din nou să dea o probă şi să i se expertizeze scrisul. Acel document e un fals. Acolo se spun o mulţime de poveşti. Că a lucrat pentru campania lui Ponta. Acel cetăţean Serghei Petruş nu există. E un fals. Nu e nici vreo identitate acoperită. Greşeala lui Onea asta e. A încercat să mintă prin omisiune.

Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General! Astăzi se fac de râs cu această ieşire publică istorică”, a tunat Ghiţă în direct la România TV, la emisiunea lui Victro Ciutacu.

Aida Popa de la Înalta Curte le explica jduecătorilor sârbi că trebuie să creăm un spaţiu de securitate în această parte a Europei. Păi, cu ce? Cu falsuri? S-a făcut cerere de extrădare pe denunţuri false. Încearcă să-l atace pe Vlad Cosma. Serghei Petruş nu e Vlad Cosma sub acoperire. Ploieştiul ştie cine sunt martorii sub acoperire din dosarele lui. El îi povestea Andreei Cosma şi tuturor date din dosare. Să ne punem dopuri în urechi? I-am spus lui Kovesi şi am spus şi la Comisia SRI aceste lucruri. Am zis, e unul pe pastile. Nu ştiu dacă mai scapă. Veţi vedea ce va apărea în zilele următoare. Aceşti oameni sunt paraleli cu viaţa„, a mai spus Ghiţă. 

Firul scandalului de la DNA Ploieşti

DEZVĂLUIRI-BOMBĂ Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au cerut fabricarea probelor împotriva lui Ponta şi Ghiţă STENOGRAME VIDEO

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a reluat duminică, la România TV, afirmaţiile conform cărora avea o relaţie apropiată cu şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta a fost la el acasă, la Ploieşti, „a venit la vie” şi a fost văzută de lăutari, de chelneri şi a precizat că se va gândi cum poate dovedi relaţia pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi.

Sebastian Ghiţă: Kovesi conduce mecanismul, a fost la mine acasă. Apoi a venit acolo, la vie. Au văzut-o chelnerii, lăutarii

„Până în 2014 aveam relaţii normale. Kovesi părea sănătoasă la cap la momentele alea. Mă întâlneam cu dânsa în nenumărate locuri, mă consideram apropiat. Sunt dezamăgit de naiv şi tăntălău ce am fost eu. Când am văzut cum această fiinţă se transformă, am ţipat, am strigat. Nu mi-a dat prin cap să o înregistrez. M-am întâlnit cu ea peste tot. A venit la mine acasă, la Ploieşti. A fost la mine acasă în Ploieşti. A venit acolo la vie. A stat o zi, au văzut-o lăutarii, chelnerii”, a susţinut Sebastian Ghiţă.

Ciutacu a răbufnit: O somez public pe şefa DNA că, dacă are fie şi o singura dovadă că „s-a vorbit cu Ciutacu”, s-o dea publicităţii

Întrebat cu ce ocazie a fost şefa DNA la el acasă, Ghiţă a răspuns: ”Nu mai ştiu cu ce ocazie a fost la mine, onomastică, ceva eveniment privat. Au fost şi alte persoane, nu cred că vreau să le amestec”.

El a spus că se va gândi cum poate dovedi relaţia sa cu Laura Codruţa Kovesi.

Şeful DNA Ploieşti: Nu am falsificat niciodată probe. Este o variantă denaturată a lui Vlad Cosma, care speră să scape. Nu vom ceda

„Îmi pare rău că nu pot să satisfac dorinţa multor oameni, dar nu înregistrez lumea când vine la mine acasă. Nu mi-a dat prin cap să o înregistrez pe Kovesi când a fost la mine. Nu ştiu, o să îmi storc mintea să văd cum pot să vă conving de relaţia mea cu Kovesi”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Declaraţii explozive ale lui Răzvan Alexe: „Am fost obligat şi constrâns să fac denunţuri mincinoase” VIDEO

La începutul lui 2014, la puţin timp după ce a plecat din ţară, Ghiţă a apărut în mai multe înregistrări în cafre a lansat acuzaţii la adresa Laurei Codruţa Kovesi.

Într-una dintre acestea, difuzată la România TV, Ghiţă a vorbit despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care a susţinut că a cunoscut-o în sediile SRI şi a întrebat-o dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dîncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

„Nu comentez declaraţiile unui inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte la DNA, o parte trimise în judecată. Nu doresc să intru în dialog cu acesta”, a fost atunci reacţia şefei DNA.

Declaraţii explozive ale lui Răzvan Alexe: „Am fost obligat şi constrâns să fac denunţuri mincinoase” VIDEO

Vlad Cosma a prezentat unele înregistrări, acuzând că procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

Ulterior, procurorii DNA au precizat, luni, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei, că Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal”.

DNA mai transmite însă că, înaintea difuzării acestor înregistrări, persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la şeful Serviciului Teritorial Ploieşti şi la alţi procurori/ofiţeri de poliţie judiciară, ultima dată fiind chiar vineri, 9 februarie 2018, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma, cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în acelaşi dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat şi fiul său.