Summitul UE de la Sibiu. Liderii UE, poză de grup în Piaţa Mare, urmată de o baie de mulţime FOTO VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, joi, la sediul Primăriei Sibiu unde va avea loc summitul informal al şefilor de stat şi de guvern. Şeful statului va primi toate delegaţiile oficiale, el fiind gazda summitului. Iohannis a fost aplaudat de zeci de persoane prezente în Piaţa Mare, care i-au scandat şi numele.

RomaniaTV.net
09 mai 2019, 08:38

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis şi liderii UE veniţi la summitul de la Sibiu au ieşit la obişnuita poză de grup, care s-a făcut pe un podium amenajat în Piaţa Mare.

După poză, preşedintele Iohannis şi liderii europeni s-au îndreptat spre mulţimea strânsă în piaţă, care îi aclama, şi au făcut o adevărată baie de mulţime, în urale „Europa! Europa!, Iohannis!”.

Liderii europeni au dat mâna cu oamenii din piaţă, au fost scurte dialoguri, poze, totul sub privirile atente ale forţelorde securitate.

______

UPDATE Liderii statelor UE au început să sosească în Piaţa Mare din Sibiu, printre ei Angela Merkel, Emmanuel Macron şi Viktor Orban.

Spre deosebire de omologii săi, care au coborât din limuzine, premierul Ungariei a sosit pe jos în piaţă.

Angela Merkel a sosit în jurul orei 12.30 la Summitul şefilor de stat şi de guvern de la Sibiu.

„Vreau să mulţumesc celor care au organizat acest summit. Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei (…) După 15 ani de la marea rundă de extindere a Uniuni Europene ne întâlnim aici, vom vorbi despre agenda strategică a Uniunii Europene. Chiar dacă avem opinii diferite, vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menţinem securitatea, bunăstarea, dar ne intresează să şi păstrăm valorile europene şi să le promovăm în afara Uniunii Europene”, a spus Angela Merkel, la sosirea la summitul de la Sibiu.

______

Preşedintele Klaus Iohanni a ajuns, joi, în jurul orei 11.30 la sediul Primăriei Sibiu, fiind primit de primarul Sibiului, Astrid Fodor.

El a precizat că rămâne în afara clădirii, pe covorul roşu, unde va primi toate delegaţiile oficiale. La sosire, Iohannis a fost aplaudat de zeci de persoane care se află în Piaţa Mare, acestea scandându-i numele.

”Este o zi fumisoasă aici în Sibiu, o zi mare pentru România. Începe summitul de la Sibiu şi astăzi, de Ziua Europei, Europa vine în România. Aici, din centrul României, de la Sibiu, se va decide viitorul Uniunii Europene. Peste câteva minute vor începe liderii de state şi de guverne să sosească aici în Piaa Mare. (…) Avem pregătită o declaraţie pentru cetăţenii Uniunii Europene, declaraţia de la Sibiu care va arăta că suntem hotărâţi, suntem uniţi, ştim ce vrem, dorim să ne implicăm pentru un viitor foarte bun al Uniunii Europene.  O zi foarte important pentru România, o zi foarte importantă pentru români. România contează, românii contează”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit rogrmului, începând cu 11.45 vor sosi la Primăria Sibiu delegaţiile participante la summit.