Moţiunea de cenzură a picat. Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie VIDEO

Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot!" nu a întrunit, marți, în Parlament, numărul necesar de voturi demiterii din funcție a Guvernului. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile

17 iun. 2019, 20:25

UPDATE: Moţiunea de cenzură a picat – Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile. Au fost înregistrate şi 3 abţineri. 

 UPDATE: Moţiunea de cenzură a picat, conform unor surse neoficiale. Au votat la moțiunea de cenzură 50 de senatori și 158 de deputați, în total au votat 208 parlamentari. Cum este nevoie de 233 de voturi pro-moțiune astfel încât Guvernul să fie demis, este matematic imposibil ca motiunea de cenzura sa fie adoptata.

S-a votat secret, cu bile. Urmează ca anunțul oficial să fie făcut de comisia de numărare a voturilor.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de 173 de parlamentari din PNL, USR, PMP, UDMR și neafiliați dar și de la minorități.

UPDATE: Cristian Ghinea, deputat USR, a anunțat că demisionează din Parlamentul României, în urma alegerii ca eurodeputat și nici nu s-a prezentat la moțiunea de cenzură.

UPDATE: a început votul

UPDATE Viorica Dăncilă şi-a început discursul în Parlament cu atacuri şi critici la adresa opoziţiei.

„E a treia oară când vin în Parlament la o moţiune de cenzură şi observ: mistificarea adevărului, lipsa unei soluţii viabile, supremaţia jignirilor în faţa bunului simţ”, a declarat Viorica Dăncilă de la tribuna Parlamentului.

Ea a susţinut că întregul text al moţiunii arată incapacitatea opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele ţării.

„Nu reprezentaţi o alternativă la guvernare. Vă întreb cu toată sinceritatea: chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Eu ştiu că nu”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a spus că nu a văzut din partea opoziţiei nicio opinie concretă, nicio iniţiativă, ci doar multe metoafore şi sloganuri şi a acuzat opoziţia că vrea să taie subvenţiile agricultorilor, consideră salariul minim nociv, vrea să impoziteze It-iştii, să elimine voucherele de vacanţă

„Ce vor câstiga românii prin venirea dvs la guvernare? Sloganuri, austeritate. Să le spuneţi românilor că sunteţi alianţa austerităţii. (…) Amatorismul abordării dvs nu mă surprinde, însă am convingerea că românii ştiu să facă diferenţa între demagogie şi guvernarea responsabilă”, a continuat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a susţinut că PSD a adus mai multă creştere economică decât în perioada 2006-2016. Ea a enumerat datele economice care arată că PSD a adus bunăstare.

______

UPDATE 14.10 Şedinţa Parlamentului în care se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură începe.

Premierul Viorica Dăncilă şi membrii guvernului au ajuns la parlament.

În sală sunt 250 de parlamentari, conform prezenţei realizate prin vot electronic.

______

Textul moțiunii de cenzură „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!” a fost citit pe 12 iunie în plenul Camerelor reunite. Moţiunea trimite la eșecul organizării alegerilor, situația din Valea Uzului, dar și încercările repetate de emitere a ordonanțelor de urgență pe justiție.

Cum arată GUVERNUL OPOZIŢIEI dacă trece moţiunea de cenzură: „Se negociază ca la piaţă”

În prezent în Parlament sunt 465 de deputaţi şi senatori. PSD+ALDE au 241 parlamentari, PNL+USR – 133 de parlamentari, UDMR – 30, PMP – 12, Pro România – 21, Minorităţile- 17 voturi, Neafiliaţi – 11 voturi. Dacă toţi parlamentarii PNL, USR, PRO ROMÂNIA, PMP, UDMR, MINORITĂŢI şi independenţii ar vota moţiunea de cenzură s-ar aduna 224 de voturi, număr insuficient pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă.

Opoziţia a adunat până acum 207 voturi din cele 233 necesare pentru adoptarea moţiunii de cenzură, au declarat pentru News.ro surse parlamentare.

„Până în prezent sunt asigurate voturile a 207 parlamentari, însă negocierile sunt în desfăţurare”, au declarat sursele citate.

Citeşte şi: Traian Băsescu a dat pronosticul pentru moţiune: „Nu trece!”

Guvernul Dăncilă trebuie demis!

Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot!

Domnule Preşedinte al Senatului,

Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Doamnă Prim-ministru,

Doamnelor şi domnilor miniştri,

Duminică, 26 mai 2019, românii au votat într-un mod covârşitor cea mai legitimă moţiune de cenzură împotriva celei mai toxice guvernări din ultimii 30 de ani! În 26 mai, românii au spus un DA categoric pentru o Românie normală şi un NU categoric discursului şi acţiunilor anti-europene şi anti-justiţie ale PSD! Sancţiunea împotriva PSD şi împotriva Guvernului vine direct de la cetăţeni, care au spus răspicat că nu mai vor un guvern incapabil să ducă ţara spre bine şi care are o singură prioritate făţişă – atacurile permanente la adresa justiţiei.

Citeşte şi: Rareş Bogdan atacă greii PNL înaintea moţiunii de cenzură: Greşim dacă ne gândim că pierdem prin intrarea la guvernare.

În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!

Doamnă Prim-ministru,

Rolul dumneavoastră s-a încheiat! Nu mai aveţi niciun motiv şi niciun rost să mai rămâneţi prim-ministru. Puteţi pleca liniştită acasă, pentru că cetăţenii români v-au luat un bilet doar dus. Plecaţi, dar nu înainte să răspundeţi politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, l-aţi condus împotriva a milioane de români din diaspora. Acţiunile dumneavoastră din ziua votului nu trebuie să atragă doar răspunderea politică, adică demiterea din funcţia de prim-ministru, ci şi răspunderea legală! V-am avertizat de mai multe ori că, indiferent cine vă presează şi vă împinge la acţiuni ilegale şi anti-naţionale, cea care va răspunde legal sunteţi dumneavoastră. Atâta vreme cât cetăţeanul de rând răspunde în faţa legii, fără privilegii şi discriminări, şi dumneavoastră trebuie să daţi socoteală pentru fapte premeditate prin care aţi blocat exercitarea unor drepturi fundamentale ale cetăţenilor români. Dacă nu aţi putut să-i gazaţi ca la Bucureşti, în 10 august, pe românii care nu vor o ţară condusă de incompetenţi şi de corupţi, atunci v-aţi gândit să-i umiliţi şi să-i batjocoriţi, ţinându-i la cozi interminabile, pentru ca într-un final să nu mai poată vota. Recunoaşteţi astăzi, în faţa românilor, care ar fi fost pentru PSD rezultatul alegerilor din 26 mai dacă toţi românii din diaspora ar fi putut să voteze!

Din păcate, nu vă dezminteţi şi, în loc să vă daţi demisia şi să vă cereţi scuze românilor pentru atentatul la democraţie pe care l-aţi dirijat, aţi considerat de cuviinţă să sfidaţi pe toată lumea şi să-l numiţi în Guvern pe Titus Corlăţean, cel care şi-a bătut joc de cetăţenii români şi care i-a împiedicat să voteze în anul 2014!

Aţi folosit instituţiile statului român împotriva propriilor cetăţeni, mai ales împotriva celor care au spus cu voce tare că s-au săturat de PSD şi de incompetenţii care conduc ţara. „Duba de Topoloveni”, „Parola de Târgovişte” sau „Nimicul de Suceava” sunt mărci înregistrate oficial ale PSD şi ele sunt expresia modului în care voi vă raportaţi de 30 de ani la cetăţenii români. Degeaba PSD şi-a schimbat blana de mai multe ori, din FSN în PDSR, PSDR sau PSD, pentru că nu aţi renunţat niciun moment la mentalităţile şi năravurile de dinainte de 1989. Nu ştiţi să guvernaţi decât prin ameninţări, şantaj, violenţe şi teroare, iar contraperformanţele guvernării sunt ascunse în spatele minciunilor, manipulărilor şi falsificării realităţii.

Ați destabilizat întreaga arhitectură constituțională a statului român, prin destructurarea sistematică a instituțiilor constituționale, prin slăbirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politică pe bază de numiri de incompetenți și servili. Mai mult, ați încercat să destabilizați și subordonați justiția română pentru a vă salva membrii corupți și clientela politică, fără a ține cont de faptul că victimele colaterale au fost cetățenii români care s-au trezit într-un paradis al infractorilor.

Citeşte şi: Mihai Fifor dă asigurări că nu există probleme la PSD în privinţa moţiunii de cenzură: Nu există astfel de probleme