Klaus Iohannis a intrat în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni: E nevoie de resetarea României, cu un guvern pro-european se poate

Klaus Iohannis şi-a depus, vineri, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Iohannis a anunţat că s-au strâns peste 2.200.000 de semnaturi de susţinere. "Este o perioada complicată si este nevoie de o munca imensa pentru a repara ce a stricat PSD. (...) Este nevoie de munca de reconstituire, de resetare, de normalizare a României, si impreuna cu un guvern pro-european, ales democratic, construit în jurul PNL, vom face această muncă pentru români", a spus Klaus Iohannis la ieşirea de la BEC. 

20 sept. 2019, 05:14

Klaus Iohannis, susţinut de PNL pentru un nou mandat la Cotroceni, a ajuns la Biroul Electoral Central, cu puţin înainte de ora 12, pentru a-şi înregistra candidatura pentru al doilea mandat. Iohannis a venit însoţit de liderul PNL, Ludovic Orban, de membri ai echipei de campanie, ai conducerii filialei PNL Bucureşti, precum şi de simpatizanţi şi susţinători. Înainte de a intra în sediul BEC, Iohannis a dat mâna cu susţinătorii şi a dat autografe.

„Sunt foarte bucuros că mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte. Vreau să anunţ că s-au strâns peste 2.200.000 de semnături ale romanilor care susţin aceasta candidatură, un numar imens şi acest lucru ma bucura foarte mult. Sunt foarte bucuros ca s-a reusit aceasta actiune de stangere de semnaturi prin sprijinul PNL şi al celor care au dorit sa fie alaturi de noi”, a spus Klaus Iohannis la ieşirea de la BEC.

Iohannis a explicat că a intrat în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni pentru că „este o perioada complicată si este nevoie de o munca imensa pentru a repara ce a stricat PSD”.

„Este evoie de modernizarea României, este nevoie de spitale, autostrazi, o administratie care are în centrul ei cetateanul. Aceste lucruri trebuie modernizate, reclădite. Acest lucru poate fi numit simlpu „România normală”. „Romania normală” este tara in care multi dintre cei care au plecat vor sa se intoarca. Trebuie sa vedem imensa paguba produsă de PSD. Am reusit prin mijloace constitutionale sa previn furaciunile PSD. Chiar recent am avut o reusita foarta frumoasa, notabila, la referendum sa oprim distrugerea justitiei. Este nevoie de munca de reconstituire, de resetare, de normalizare a Romaniei, si impreuna cu un guvern pro-european, ales democratic, construit in jurul PNL vom face aceasta munca pentru români. imi doresc al doilea mandat pentru a duce acestă munca de modernizare a Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Până acum şi-au mai depus candidaturile candidatul PSD Viorica Dăncilă, cel al PMP Theodor Paleologu, dar şi candidatul USR-PLUS Dan Barna.

Viorica Dăncilă şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Liderul PSD, aşteptată de susţinători la BEC

Potrivit Hotărârii de Guvern care stabileşte calendarul alegerilor prezidenţiale din această toamnă, candidaturile pot fi depuse până cel mai târziu în 22 septembrie la ora 24.00.

În 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidaţi clasaţi, va avea loc în 24 noiembrie.

Ludovic Orban: PNL a strâns peste 2,2 milioane de semnături pentru Klaus Iohannis