ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Viorica Dăncilă: „Iohannis nu ar fi bun nici de ministru, e întors cu cheiţa” VIDEO

Viorica Dăncilă, președintele PSD, a spus, joi seară, la România TV că președintele Klaus Iohannis nu ar fi bun de nici o funcție publică şi l-a acuzat că se află în spatele plângerii de la DNA.

RomaniaTV.net
21 nov. 2019, 17:36

UPDATE: „Ceea ce am spus despre ceas este adevărat, nu trebuia trecut în declaraţia de avere. Nu am ceasuri multe, nu sunt pasionată de ceasuri, dar dacă veneam cu el, nu mai era lumea interesată de ce spun. N-au avut ce să lipească de mine, n-au avut case, n-au avut dosare și atunci domnul Roman a zis că trebuie să lipim ceva de Viorica Dăncilă”

„Arafat va fi luat consilier la Cotroceni”

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Galaţi, că Guvernul face o evaluare în cazul secretarului de stat Raed Arafat şi că aşteaptă ca săptămâna viitoare să primească un răspuns lămuritor. În direct la România TV, Viorica dăncilă a anunţat că îl va lua la Cotroceni: „Este un om pe care eu îl apreciez. Încă un motiv pentru care oamenii nu trebuie să îl voteze pe Klaus Iohannis. Cum poate președintele României să încalce, din nou, Constituția, să îl dea afară din Guvern, să stabilească el. E președintele dictator, care își permite orice și nu îl sancționează nimeni. E un om care urăște foarte mult.”

„Oamenii s-au săturat de acest președinte scandalalgiu”

UPDATE: Viorica Dăncilă, președintele PSD, a spus, joi seară, la România TV, că președintele Klaus Iohannis nu ar fi bun de nici o funcție: „Nu, categoric nu ar fi bun de președinte. Nici de ministru nu ar fi bun. Trebuie să fii un om implicat. Cred că din 365 de zile, dacă jumătate le-a muncit, ar fi bine. Cred că oamenii s-au săturat de acest președinte scandalalgiu. Românii nu vor să vadă un președinte care e întors cu cheița. Eu cred că mâine ar putea să dispară useriștii, udemeriștii, răspoimâine să dispară pensionarii că nu mai sunt bani de pensii. Deci tot ce nu-i convine trebuie să dispară”.

„Mă mândresc cu numele de Vasilica”

UPDATE: Prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a spus că se mândrește cu numele de Vasilica și a explicat că nu înțelege ironiile lui Klaus Iohannis pe această temă. Dăncilă susține că Iohannis i-a jignit pe toți românii cu numele de Vasile. „A ieșit mereu și a ironizat numele de Vasilica. Eu mă mândesc cu faptul că port numele Vasilica și foarte mulți români poartă numele de Vasile/Vasilica. Cred că i-a jignit pe toți românii care poartă numele de Vasile. Această atitudine pe care o are președintele nu este normală, a avut un discurs de tip extremist spunând mereu că PSD-ul trebuie să dispară. În Klaus Iohannis eu nu mai am niciun fel de încredere, în 5 ani de zile n-a făcut nimic pentru români și România”

UPDATE: „Aş convoca un referendum pentru ca preşedintele să nu mai aibă imunitate, aşa este normal într-un stat cu justiţie independentă”

„S-ar putea să mă cheme, pot să mă duc la DNA oricând”

UPDATE: „Nu am nevoie de imunitate, nu mă tem de DNA, dar îmi doresc o justiţie independentă. Am văzut multe abuzuri, dar niciodată pe dl Iohannis să vorbească despre ele. Domnul Iohannis nu s-a dezis de el când Rareș Bogdan m-a amenințat cu dosar la DNA. Nu a avut nicio reacție. Rareș Bogdan a știut ce vor face procurorii, a știut că va fi un dosar penal. Când a depus acea plângere penală Ludovic Orban pentru înaltă trădare, oare ce implicare o fi avut Klaus Iohannis? Sunt lucruri care se leagă, lucruri care nu-i fac cinste. Dacă toți candidații care au fost împotriva lui s-au ales cu dosare penale, care este rolul lui Klaus Iohannis? Asta arată cine a dorit ca Viorica Dăncilă să aibă dosar penal la DNA. S-ar putea să mă cheme, pot să mă duc la DNA oricând. Eu nu am nimic de ascuns, nu îmi e teamă de nimic”.

Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că adversarul său stă în spatele dosarelor penale întocmite împotriva sa. Primul a fost depus de Ludovic Orban, pentru înaltă trădare, clasat de DIICOT, al doilea a fost depus la DNA. Direcția Națională Anticorupție are un dosar pe numele Vioricăi Dăncilă, în urma unei plângeri depuse de către Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova. Plângerea îl vizează, de asemenea, pe marele tenismen și omul de afaceri, Ion Țiriac.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2019. Au mai rămas câteva ore până la deschiderea urnelor în diaspora pentru turul doi al scrutinului prezidenţial. Viorica Dăncilă prezintă, în direct la România TV, ultimele date, ultimul bilanţ, cele mai noi proiecte etc. pentru a convinge cât mai mulţi români să pună ştampila în dreptul căsuţei cu numele fostului premier al României. 

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă spune că nu se teme că va fi schimbată din funcţia de preşedinte al PSD pentru că este convinsă că va câştiga alegerile prezidenţiale.

Întrebată, joi seară, dacă crede că va fi schimbată luni din funcţia de preşedinte al PSD, Dăncilă a răspuns: ”Nu va fi nevoie să fiu îndepărtată, pentru că cred că voi fi preşedintele României şi colegii vor alege un alt preşedinte. Nu m-am gândit la celălalt scenariu”.

Anterior, Dăncilă a refuzat să dea numele vreunei persoane din PSD pe care o susţine pentru preluarea conducerii partidului, în cazul în care devine preşedintele României, şi a spus că va fi preşedinte cel care va obţine cele mai multe voturi la Congres.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019, care a avut loc în perioada 8-10 noiembrie în diaspora și pe 10 noiembrie la secțiile din țară, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 22,26%, potrivit rezultatelor oficiale ale BEC.

Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidențiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2019, TURUL II. Ce cote au la pariuri Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă