Două trenuri s-au ciocnit lângă Ploieşti. Mai multe persoane sunt rănite VIDEO

Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Ploieşti, judeţul Prahova. Mai multe persoane sunt rănite.

RomaniaTV.net
18 dec. 2019, 13:41

UPDATE: Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate, începând cu ora 17:17, pe ruta Bucureşti – Brazi – Ramificaţie Ploieşti Triaj – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud, informează CFR SA, potrivit Agerpres. Circulaţia trenurilor a fost închisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători, conform unui anunţ anterior al companiei.

Iniţial, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj, CFR SA luase măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud. Potrivit companiei, este vorba despre 10 trenuri de călători care vor circula pe ruta deviată.

UPDATE: 37 de persoane, dintre care trei minori, refuză transportul la spital, potrivit ISU Prahova.

UPDATE: Unsprezece persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs miercuri după amiază în gara Ploieşti Triaj, unde două trenuri s-au ciocnit. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. Unul dintre răniţi are politraumatisme şi a fost preluat de un elicopter SMURD, pentru a fi adus în Capitală.

Zece persoane vor fi transportate la spital, dintre care una cu elicopterul, după ce, miercuri, două trenuri s-au ciocnit în gara Ploieşti triaj, informează ISU Prahova.

Numărul persoanelor rănite a crescut, iniţial fiind anunţate cinci, doi mecanici şi trei pasageri. Persoanele rănite au fost evaluate medical la faţa locului, iar cei care nu au fost răniţi au fost direcţionaţi către sala de aşteptare.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

UPDATE – În urma incidentului feroviar, 6 persoane au fost rănite şi sunt evaluate la faţa locului de către echipajele medicale. Persoanele sunt conştiente, precizează IGSU.

Echipa CBRN a fost trimisa la fata locului, imediat după primirea apelului la 112, înainte ca forţele ISU să ajungă în zonă.  Măsura a fost necesară întrucât  nu se cunoştea natura încărcăturii trenului de marfă.

– Primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri după-amiază, în gara Ploieşti Triaj, în apropierea municipiului Ploieşti, unde două trenuri au deraiat.

Accidentul feroviar a avut loc în jurul orei 15.45 în gara Ploiești Triaj. Unul dintre trenuri era de marfă, unul de călători.

Potrivit IPJ Prahova, un marfar a depășit semnalul de oprire și a intrat într-un tren de călători care circula pe ruta Ploiesti Sud – Bucuresti. În urma impactului, primul vagon al trenului personal a deraiat. Cinci persoane au fost rănite. Victimele sunt cei doi mecanici de tren şi trei călători, informează ISU Prahova.

Două echipe de descarcerare, 2 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe Smurd, o terapie intensiva mobilă și una de transport personal și victime multiple, dar şi un elicopter SMURD au intervenit la locul accidentului.