Sorina Pintea, anchetată de DNA în urma unui flagrant. Ar fi vorba de mită pentru echipamente de combatere a coronavirusului

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost audiată vineri de procurorii DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie legate de achiziţionarea unor echipamente de combarere a coronavirusului. Oficial, DNA a anunţat că va fi adusă la Bucureşti, eventuala reţinere fiind decisă sâmbătă dimineaţă.

28 feb. 2020, 16:04

UPDATE: La finalul percheziţiilor făcute de anchetatori în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare, vineri seară, aceasta este dusă la Bucureşti pentru audieri, având în vedere că ancheta este făcută de structura centrală a DNA. Pintea este dusă cu mandat la Bucureşti.

UPDATE. Filmul evenimentelor. Imediat după prânz, procurorii DNA au descins înainte de ora 16.00, la Spitalul Județean din Baia Mare, având ca țintă managerul unității medicale, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea. În biroul fostului ministrul al Sănătății s-a prezentat un bărbat, se pare furnizor de servicii de curățenie și dezinfectanți, pentru a avea o discuție cu Sorina Pintea.

Acesta a plecat din birou, iar pe hol ar fi înmânat un plic unei angajate a Spitalului Județean, căreia i-ar fi spus – e pentru doamna Pintea. În acel moment, procurorii DNA au intervenit. Banii nu au ajuns în biroul managerului Spitalului Județean și nici nu a pus mâna pe ei, scrie vasiledale.ro

Mai mult decât atât, procurorii nu au emis mandat de reținere pentru 24 de ore, ci doar un mandat de aducere la audieri la DNA București, sediul central.

UPDATE: Reprezentanţii DNA au confirmat, la solicitarea STIRIPESURSE.RO, că procurorii anticorupţie desfăşoară o acţiune de flagrant în biroul Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, de la Spitalul Judeţean Baia Mare.

„Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA.

Întrebaţi dacă s-a dispus măsura reţinerii, reprezentanţii DNA au precizat că aceast lucru s-ar putea întâmpla abia sâmbătă dimineaţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Sorina Pintea a fost reţinută. Potrivit unor surse judiciare, reţinerea Sorinei Pintea ar fi fost făcută în urma unui flagrant. Sorina Pintea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.  Pintea este  manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. 

Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Suma suspectată este de 120.000 de euro, anunţă România TV.

Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare. 

INTERVIU EXCLUSIV. Sorina Pintea, despre cea mai grea cumpănă a vieţii: „Copilul mă întreba de ce nu mă joc cu el” 

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.