Liviu Dragnea, adus la DNA pentru a fi pus sub învinuire în dosarul Tel Drum. Scandal la sosirea fostului lider PSD

Liviu Dragnea a fost citat la DNA, pentru vineri, pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum. Fostul lider PSD a fost adus la Direcţia Anticorupţie în jurul orei 9 cu o dubă de la penitenciarul Rahova. La DNA s-a prezentat şi protestatarul Marian Ceauşescu care a scandat împotriva fostului lider PSD. "Hai, pușcăriașule!", a strigat Marian Ceaușescu la sosirea lui Dragnea.

25 iun. 2020, 12:58

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost adus vineri dimineață cu duba la DNA pentru a fi pus sub învinuire în dosarul Tel Drum. Dragnea a fost adus la DNA în jurul orei 9 cu o dubă de la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte în prezent condamnarea de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGAPSC Teleorman.

Maşina în care se afla fostul lider PSD a aşteptat aproape o oră în curtea DNA, după care a fost coborât şi introdus în sediul Direcţiei, având mască pe faţă.

„Dragnea, urcă-te mai repede şi marş la puşcărie. Un salut din partea noastră”, a strigat un protestatar.

 

 

UPDATE. Aflat în penitenciarul Rahova de peste un an, Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a vorbit, joi, într-un interviu la Realitatea Plus, despre faptul că a fost anunțat de DNA că este inculpat în dosarul Tel Drum.

„Sunt citat la DNA, în dosarul Tel Drum. Este pus din nou pe tapet. Cu puțin înainte de campanie electorală. Să înceapă iar discuții. Și dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri cu bani europeni. Drumurile există.

Eu sunt acuzat că s-au făcut drumuri importante pentru județul ăla. În 2000 nu era nici un drum în firea lui. Toată lumea care trecea spre Craiova, mă înjura. Sunt drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru acele drumuri.

O să fiu folosit, e străvezie, strategia. Nu s-a mai operat de mult în acest dosar. Undeva, în această vară vor ieși pe piață cu ceva pentru că nu au ce să spună”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost citat în urmă cu cateva zile de procurorul DNA care se ocupă de dosarul Teldrum pentru vineri, când va fi informat de punerea în mişcare a acţiunii penale, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Dragnea va fi adus cu o dubă de la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte în prezent condamnarea de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGAPSC Teleorman.

Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare: „Dezvăluiri fără precedent” 

Alături de fostul şef al Camerei Deputaţilor au fost citaţi toţi cei puşi sub acuzare, în acelaşi caz, apropiaţi ai acestuia. Procedural, punerea in miscare a actiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final.

În dosarul Tel Drum, deschis din 2016, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro. Procurorii susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea. Chiar dacă el a negat constant acest lucru, sunt nenumărate dovezi în spațiul public care îl contrazic. Vezi, de exemplu, cazul valizei Tel Drum publicat de Riseproject.ro.