Medic la Spitalul Colţea: „Medicii folosesc masca doar în faţa televiziunilor”. Reacţia Administraţiei Spitalelor

Doctorul Marian Stamate, medic la Spitalul Colțea din București, a declarat în exclusivitate pentru România TV că mai multe spitale din Bucureti, inclusiv Spitalul Colțea și Colentina nu au aparatură și nici echipament potrivit pentru a face față acestei crize. 

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 16:53
Medic la Spitalul Colţea: „Medicii folosesc masca doar în faţa televiziunilor”. Reacţia Administraţiei Spitalelor

UPDATE: În urma declaraţiilor făcute de doctorul Marian Stamate, Administraţia Spitalelor a transmis următoarele: 

„Ne delimitam de declarațiile domnului doctor, le considerăm neadevărate și lipsite de temei real. Managerul Spitalului Clinic Colțea, Dr Mircea Lupușoru, a intervenit în direct, la același post de televiziune, a dezmințit aceste informatii și a precizat că unitatea sanitară dispune în momentul de față de toate echipamentele de protectie si dezinfectantii necesari în această perioadă a crizei generate de epidemia de Covid 19, asa cum ne-am asigurat inca de la primul comandament al Primariei Capitalei din luna februarie. Precizăm că stocul este suficient pentru minimum 45 de zile”.

Potrivit informaţiilor venite de la cel mai înalt nivel al statului, spitalele sunt dotate şi sunt pregătite să facă faţă unui val de internări, însă doctorul Marian Stamate a declarat contrariul într-un interviu telefonic pentru România TV

Citeşte şi: Un pacient infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv pentru a doua oară. Medicii se tem că boala poate recidiva

„Din pacate sunt spitale importante în capitala României care nu au aflat de aceste directive, nu se supun acestor declaraţii, astfel încât avem spitale cum este Colţea, cumste Colentina care nu au mai nimic. Epidemia a început de când a început, ştim cu toţii, şi abia acum încep să facă eforturi de aprovizionare, iar dacă există câte o mască sau un costum, nu se înmânează care sunt aflaţi în prima linie. Se păstrează doar pentru a se justifica unor televiziuni”, a declarat în exclusivitate Marian Stamate, pentru România TV.

Fiind un medic al secţiei ORL, doctorul Marian Stamate a declarat că face parte din secţiile de linia întâi, astfel că toţi medicii din acestă linie ar trebui să aibă „toate echipamentele de protecţie la noi şi nu avem nimic”. 

Citeşte şi: Mihai Fifor acuza Guvernul Orban: Daca nu taia din bugetul Ministerului Sanatatii oamenii aveau posibilitati

Medicul din Spitalul Colţea a declarat în direct că ar avea nevoie de mai multe echipamente pentru a-şi putea face treaba: „Nu am făcut azi consult că nu avem nici maşti, sunt complet inutile, ne trebuie ochelari şi vizieră, combinezoane, nu ne-au pus nimic la dispoziţie. La Colentina şefa de la ATI mi-a spus nu avem nimic. Şi la colectiv au spus că avem de toate”.