Medicii n-au reuşit să-l salveze. Cine este Alex, tânărul de 21 de ani care a murit după carambolul de pe „Drumul morţii”

O clipă de neatenție, în combinație cu ceața, au prăpădit azi un tânăr de 21 de ani din Vadu Pașii. Alex Homoc era la volan, în mașină se mai afla și tatăl său.

20 mart. 2023, 17:36

Accident grav. Tânărul de 21 de ani implicat în carambolul de pe „drumul morții” a murit.  Un carambol în care au fost implicate două TIR-uri, două autoturisme și o cisternă, pe Drumul European E 85 din județul Buzău, a provocat moartea unui tânăr de 20 de ani. Alte două persoane au fost ranite.

Șoseaua respectivă, cunoscută drept cea mai periculoasă din România, a fost învăluită în ceață, luni dimineață. A fost de ajuns un singur moment de neatenție pentru o nenorocire.

Accident grav în Capitală! Mașină răsturnată în intersecția dintre Șoseaua Panduri și Calea 13 Septembrie

Accidentul s-a petrecut pe Drumul European E 85, la ieșirea din localitatea Poșta Câlnău. Drumul era învăluit de ceață, iar un taximetru condus de un bărbat de 62 de ani, trebuia să vireze la stânga spre un drum secundar. La un moment dat, un alt autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, nu a observat taxiul și l-a lovit puternic în spate. Cele două autoturisme au ajuns pe contrasens și s-au lovit de o cisternă înmatriculată în Ucraina. În carambol au fost implicate apoi două TIR-uri.

„A văzut târziu că face stânga, nu a mai avut timp, cică ar fi încercat să intre între mine și taxiul, nu a reușit, l-a lovit și de acolo a ricoșat într-un camion, care venea de pe contrasens, l-a învârtit și ne-a lovit pe amândoi. Viteza prea mare presupun, mai mult ca sigur a fost de vină, ceață, nu trebuia mers cu viteză foarte mare”, spune Mircea Lungu, șofer.

Mai multe echipaje de poliție și pompieri au ajuns la fața locului. În impactul puternic, un bărbat de 47 de ani și fiul său, de 20, din autoturismul care ar fi provocat accidentul, au rămas blocați în vehicul. Salvatorii i-au descarcerat și i-au transportat apoi la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Din păcate, tânărul a murit. Taximetristul a ajuns, și el, la spital pentru îngrijiri.

Citește și: Carambol pe E85. Tată și fiu în stare gravă în urma impactului dintre trei TIR-uri și două mașini

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al SJU Buzău: „Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost transportat la unitatea medicală în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, starea lui este critică, se fac eforturi mari pentru a fi salvat”.

Circulația pe Drumul European E 85 s-a desfășurat cu dificultate pe durata cercetărilor, după accident, iar pe șosea s-au format coloane de mașini. Potrivit polițiștilor, pe drumurile unde vizibilitatea este scăzută din cauza ceții se recomandă reducerea vitezei, și este obligatorie aprinderea luminii de ceață, de culoare roșie, poziționată în spatele autovehiculelor.