Mesaj de interes public postat de MApN: „De ce trebuie să stăm acasă? Situaţia se schimbă radical” VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a realizat un material video în care le prezintă oamenilor cum se răspândeşte coronavirusul şi le recomandă acestora să stea acasă. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 04:55
Mesaj de interes public postat de MApN: „De ce trebuie să stăm acasă? Situaţia se schimbă radical” VIDEO

„De ce trebuie să stăm acasă? Un calcul al matematicienilor Școlii de Sănătate Publică din Londra demonstrează că un singur caz confirmat cu coronavirus poate produce într-o lună 244 de noi cazuri. Situația se schimbă radical în cazul în care limităm interacțiunea socială cu 50% – doar 4 noi cazuri.

Fii responsabil! Doar așa te poți proteja pe tine și pe cei dragi!

Ai grijă de tine și de oamenii din jurul tău! Doar așa vom putea să trecem peste acest moment sănătoși, strângând, fără teamă, în brațe, oamenii dragi sufletului nostru!

#Româniafiiputernică #MApN #coronavirus”.

Pe teritoriul României au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.700 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 57 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.