„Mi-ai luminat viața cu energia ta. Sufletul îmi plânge. Drum lin, doctore”. Durere fără margini după moartea tânărului stomatolog Iulian Juncănaru

Iulian Juncănaru, stomatologul de 39 de ani îndrăgit de toată lumea, s-a stins din viață, lăsând un gol uriaș familiei, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut.

03 dec. 2022, 19:41

Viața a dovedit încă o dată că poate fi și nedreaptă. Iulian Juncănaru a murit la doar 39 de ani, iar cunoscuții sunt șocați de această veste. A fost găsit fără suflare în apartamentul său. Până acum nu se cunosc cu exactitate cauzele morții.

Iulian Juncănaru a devenit cunoscut după participarea la emisiunea culinară „Chefi la Cuțite„. I-a impresionat pe toți, atât cu talentul său gastronomic, cât și cu povestea de viață. Deși nu a fost susținut financiar de familie, tânărul a făcut tot ce a ținut de el pentru a reuși în viață. S-a înscris la facultate, a început să muncească devreme și s-a asigurat că drumul lui prin această viață avea să fie marcat de reușite.

”Am plecat de acasă singur și m-am înscris la facultate. Vindeam cosmetice în timpul liceului și îmi strângeam bani. (…) În fiecare vară mergeam și munceam în Italia și strângeam bani pentru facultate și să pentru ce îmi trebuie”, spunea Iulian despre el în emisiunea Chefi la Cuțite.

Iulian Juncănaru, plâns de toți cunoscuții. „Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo de sus, om bun”

A absolvit facultatea de Stomatologie de la Oradea și ulterior a început să lucreze ca stomatolog la București. Iulian era un profesionist desăvârșit și prieten pe cinste. Reușea să-și facă relații cu alți oameni foarte ușor datorită energiei sale pozitive. Era extrem de sociabil, avea foarte mulți prieteni și îi plăcea mult să-și petreacă timpul liber în compania lor. Cei care l-au cunoscut l-au descris ca fiind un om foarte bun, mereu cu zâmbetul pe buze, pasionat de călătorii, dornic mereu să-i ajute pe alții.

La scurt timp după moartea lui Iulian, pe pagina acestuia de Facebook au apărut zeci de mii de mesaje de condoleanțe și fotografii postate de cei care l-au cunoscut. Rudele, prietenii sunt dărâmați de vestea primită. Cel mai greu îi este mamei lui Iulian, care și-a pierdut unicul fiu, după ce și-a pierdut soțul.

Una dintre prietenele fostului concurent de la „Chefi la Cuțite” a dezvăluit, pe pagina acestuia de Facebook, ce planuri avea în perioada următoare. Iulian ar fi mers în Broșteni de Crăciun, acolo unde s-a născut, iar în ianuarie ar trebuit să plece într-o călătorie în Iordania. Din păcate, Iulian își va continua acum menirea în ceruri, „lângă îngeri”, așa cum spun și apropiații lui.

„Drum bun, prieten drag, om bun cu suflet minunat! Meritai să trăiești mai mult! Să te bucuri de ce ai realizat și de frumoasa cariera ! Trebuia să mergem împreună de Crăciun la Broșteni, ți-ai luat bilet să mergi în Iordania, în ianuarie, aveai atâtea planuri, Iuliane… E greu să ne obișnuim cu ideea, că nu te vom mai vedea niciodată … Sper să-ți găsești liniștea, doctore!”, a scris prietena lui Iulian pe Facebook.

Prietenii i-au mulțumit tânărului pentru faptul că l-au cunoscut și le-a oferit experiențe atât de frumoase.

„Dragul meu Juncanaru Iulian vreau sa iti multumesc ca mi ai luminat viata cu energia ta si cu generozitatea ta specifica. Iti doresc drum bun catre casa. Sufletul imi plange. Raiul nu a putut să te mai aștepte, așa că mergi acasă!”, a spus un alt apropiat.

„Din Omul Înger ai devenit Îngerul Omului!”. Mesajele dureroase postate pe Facebook-ul regretatului stomatolog:

  • „Se pare că Dumnezeu are nevoie acolo sus de oameni buni, cu sufletul mare…din cauza asta îi ia de lângă noi mai devreme…Drum lin, și Dumnezeu sa aibă grija de sufletul tău bun!!!”.
  • „Ne cunoaștem încă din copilărie, ai fost mereu o persoană cu zâmbetul pe buze și mereu aveai ceva bun de spus despre oricine, ai știut mereu cum să te faci plăcut oriunde .Ai știut cum să îți trăiești viața și ți-ai împlinit multe vise, dar acum toate aceste lucruri vor rămâne doar amintiri frumoase . Mă bucur că am apucat să te cunosc și că ai fost ca un frate mai mare care a încercat mereu să mă ajute. Dumnezeu să te ierte suflet bun și să ai grijă de familia ta de acolo de unde ești. Mulțumesc că ai fost…”.
  • „Mă bucur că am avut ocazia să te cunosc”.
  • „Dumnezeu sa-l ierte, o tristete imensa ai lasat, Julian !!!”.
  • „Drum lin spre stele, copil minunat și prieten adevărat ! Prea devreme ! Prea tânăr ! Dumnezeu să te ierte și să te așeze lângă tatăl tău ! Vei rămâne veșnic în inimile noastre!”.
  • „Rămas Bun, Iulian ! Dumnezeu știe că ne vom întâlni din nou”.
  • „Sa ai drum luminat, suflet drag!”.
  • „Atâta durere ai lăsat in inimile noastre IULIAN”.
  • „Te-am cunoscut in cabinetul tău, Doctore, și imediat am devenit cei mai buni prieteni! M-ai vizitat in Tokyo și am petrecut clipe de neuitat …plâng întruna …nu pot sa creddd. urma sa ne revedem iar”.
  • „Suflet de copil, pur și frumos odihna liniștita ! NU TE VOM UITA NICIODATĂ”.
  • „Juncanaru Iulian, Cerul să se bucure de tine, prietene! Din Omul Înger ai devenit Îngerul Omului! Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore! Odihnește-l Doamne în Sânul lui Avraam!”.
  • „Cum o sa uitam clipele petrecute , cum ai lăsat toate realizările tale și toate eforturile depuse ? Prea tânăr ai părăsit aceasta viata și ai lăsat un gol imens familiei și prietenilor . Dumnezeu sa aibă grija de sufletul tău! Drum lin printre îngeri drag prieten !”.
  • „Rămas bun, Juncanaru Iulian! Pentru noi, rămâi acel om pe care mulți cu siguranță îl doresc alături. Îți mulțumim pentru toate clipele oferite, prietenia și zâmbetul tău. Drum lin, alături de îngeri!”.
  • „Drum bun dragul meu prieten Juncanaru Iulian Dumnezeu sa ți lumineze calea printre îngeri. Să ne vedem într-o nouă viață!”.
  • „E clar ca sfârșitul nu ține de vârstă și nici de starea frumoasă a omului!”.
  • „Atâta energie și stare de bine câtă poate emana un om ca tine nu te face niciodată sa te gândești la un final atât de trist!”.
  • „Am copilărit împreună, iar o veste ca asta nu poate decât sa ne întristeze și in același timp sa ne așeze intr-un unghi de meditație! Eu….tu ….noi toți …cât prețuim viața?!? Drum lin, prieten drag!”.