Mihai Chirica, audiat la DIICOT. Dosarul care îl vizează pe primarul din Iași!

Noi probleme pentru Mihai Chirica. Primarul Iaşiului este audiat, vineri, la sediul DIICOT Iaşi, într-un dosar care vizează construirea unui bloc în zona Sărărie, pe un teren pe care ar fi trebuit să fie ridicată o pensiune.

17 dec. 2021, 15:38
Mihai Chirica, audiat la DIICOT. Dosarul care îl vizează pe primarul din Iași!

Mihai Chirica, audiat la DIICOT. Politicianul a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT într-un caz de înşelăciune cu un teren al primăriei, la sfârșitul lunii aprilie acest an. Edilul Iașiului este acuzat de omisiunea sesizării, infracțiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau amendă.

Mihai Chirica, audiat la DIICOT. Dosarul care îl vizează pe primarul din Iași!

În dosar au mai fost puși sub acuzare și city-managerul orașului Iași, Gabriel Harabagiu, precum și alți angajați din cadrul instituției publice, dar și patronul unui ziar local, avocați și notari.

Pe lista inculpaților se mai află Violeta Asimionesei, Florin-Claudiu Asimionesei – patronul publicației „Bună Ziua Iași”, Irina Iacob – avocat, Gabriel Ghergheșanu – angajat al Primăriei Iași, Florin-Alexandru Mustiață – fost arhitect-șef al Primăriei Iași, Victor Gavriluță – inspector GIS Cadastru, Ionuț-Răzvan Costin – notar, Raluca Andriescu și Iulia Păduraru – notar.

În cursul dimineţii de vineri au mai fost audiate două angajate din Primăria Iaşi, directorul Direcţiei Juridice – Cristina Oţeleanu şi şefa Serviciului Juridic, Mihaela Pintilie.

„Documentele solicitate de către DIICOT Iaşi sunt ca urmare a unei sesizări pe care Municipiul Iaşi a făcut-o încă de la începutul acestui an. Pentru verificarea şi analizarea celor sesizate de noi, procedura îi obligă să se prezinte la sediul instituţiei pentru ridicarea actelor necesare desfăşurării anchetei. Colegii mei au pus la dispoziţie toate documentele solicitate, activitatea Primăriei nefiind întreruptă niciun moment pe parcursul cererii din partea DIICOT Iaşi.

Personal le-am dat tot concursul şi am cerut colegilor mei care gestionează acest tip de documentaţii să pună la dispoziţia acnhetatorilor toate documentele solicitate. Am încredere că verificările vor face lumină în cel mai scurt timp posibil cu privire la acest caz, iar dacă s-au înregistrat încălcări ale legii cei vinovaţi trebuie să plătească”, a declarat primarul Mihai Chirica despre percheziţiile făcute de procurori în primăvara anului 2021, în legătură cu acest dosar.

Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT la acea vreme, ancheta vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu în formă continuată şi instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Prejudiciul estimat în dosarul privind construcția blocului în zona Sărărie este de aproximativ 2 milioane de lei.

Citește și: Mihai Chirica, primarul Iașiului, vrea lockdown de două săptămâni: Aș lua o decizie radicală odată cu începerea vacanței pentru elevi
 


loading...
Partenerii noștri