Milionar brăilean: „Îmi e frică pentru viaţa mea. Un deputat mi-a zis să dau 5 miliarde sau o să am necazuri”

Afaceristul brailean Gheorghe Caruz, cu o avere estimata, in 2013, la 7 milioane de euro, crede ca in spatele declinului afacerilor sale, s-ar afla "o grupare infractionala", care cuprinde atat politicieni si oameni de afaceri, cat si judecatori. Caruz a declarat ca in timpul guvernarii Boc a fost contactat de catre un deputat care i-a transmis ca trebuie sa dea 5 miliarde unui arab pentru a nu avea necazuri.

17 iun. 2014, 14:35
Milionar brăilean: „Îmi e frică pentru viaţa mea. Un deputat mi-a zis să dau 5 miliarde sau o să am necazuri”

„Daca nu dai o sa ai mari necazuri cu astia. Asa mi-a zis deputatul. Dai 5 miliarde si scapi. Cel caruia trebuia sa ii dau, arabul, trebuia sa doneze banii la grupul asta infractional. Deputatul mi-a zis ca asta se discuta”, a spus fostul presedinte al Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz, potrivit infobraila.ro.

Citeşte şi Miliardarul care trăieşte ca un SĂRĂNTOC. N-ai să ghiceşti ce mănâncă în fiecare zi de luni

Caruz a refuzat sa spuna cine este parlamentarul care i-a transmis acest mesaj si nici cine sunt cei care fac parte din grupul infractional mentionat in mod repetat, motivand ca se teme pentru propria viata: „Nu pot sa dau astfel de date, stiu cine este, dar nu pot sa fac public numele. Imi e frica pentru viata mea. E normal sa imi fie frica. Despre grup nu stiu exact cine sunt, insa e de sus pentru ca are putere. Vor sa ia bani de la mine, dar nu o sa vada. Eu am lucrat legal toata viata.”

Gheorghe Caruz este unul dintre cei trei afaceristi braileni nominalizati in TOP „500 miliardari”, realizat de Forbes, pe locul 420, cu o avere estimata la 7 milioane de euro, cu 40 de milioane de euro mai putin fata de anul 2012. Declinul afacerilor din domeniul productiei de carne de porc a inceput odata cu inchiderea de catre Garda de Mediu a complexului de porci de la Baldovinesti.

Citeşte şi Fiul miliardarului Ahmetov, vrăjit de o româncă FOTO

Mai mult decat atat, doua dintre societatile comerciale controlate de afaceristul brailean sunt obligate sa ramburseze Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura suma de 580.000 de lei, insemnand valoarea unor subventii europene incasate pe nedrept.