Milionar român, acuzat că şi-a violat fata în vârstă de 13 ani. Riscă 12 ani de închisoare

Un milionar în euro din Neamţ a fost arestat, după ce s-a aflat că şi-a violat fiica în vârstă de 13 ani. Copila a rămas însărcinată, iar tatăl său riscă 12 ani de închisoare. 

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 05:42
Milionar român, acuzat că şi-a violat fata în vârstă de 13 ani. Riscă 12 ani de închisoare

Fata provine dintre-o familie cu 10 copii, unii fiind ai mamei dintr-o relaţie de concubinaj.  Potrivit anchetatorilor, copila a susţinut că a întreţinut relaţii intime cu mai multe persoane, iar la un moment dat l-a indicat ca autor pe un frate de-al tatălui. Testele genetice au infirmat acest lucru. Cercetările s-au concretizat pe 22 iulie 2020, atunci când magistraţii Judecătoriei Roman l-au arestat pe Iulian Şerban,  tatăl fetei. Acesta tocmai se întorsese din Italia.

„La data de 22 iulie 2020, organele de cercetare penală au dispus măsura preventivă a reţinerii unei persoane, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol în formă continuată. La aceeaşi dată, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au sesizat Judecătoria Roman cu propunerea de arestare. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile”, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Dragoş Varganici, prim-procuror adjunct al Parchetului Roman.

Iulian Şerban s-a căsătorit cu mama victimei în Italia, după ce trăiseră o perioadă în oncubinaj, renunţând la numele lui de familie şi luându-l pe cel al femeii. Se pare că au devenit soţ şi soţie din „interes”, realizând că oficializarea relaţiei le aduce beneficii materiale, fiind vorba despre alocaţiile copiilor, mult mai mari în ţara unde se stabiliseră decât în România.

Veneau când puteau acasă, aşa întâmplându-se în 2017, când s-au consumat violurile. Mama fetei a constatat că aceasta prezenta stări de rău, așa că a dus-o la un control medical unde a aflat că este însărcinată și a cerut o întrerupere de sarcină.

Fiind vorba de o minoră, polițiștii au intrat pe fir. Aceștia au comparat probele ADN de la făt cu cele ale fraților vitregi ale victimei, dar și ale altor persoane cu care fata susține că a avut raporturi sexuale.

„La un moment dat şi mama fetei, împreună cu copii, a luat calea Peninsulei. Anul trecut, în această familie s-a petrecut o tragedie, într-un accident de maşină decedând doi copii, iar părinţii au primit despăgubiri de circa 2 milioane de euro”, a mai spus asistenta socială de la Primăria Icuşeşti.

Iulian Serban a fost reținut și arestat, sub acuzația de viol, riscând o pedeapsă cuprinsă între 5 și 12 ani de închisoare.

Citeşte şi Fată de 12 ani violată de un vecin de 55 de ani. Poliţia îl caută pe agresor