Ce se întâmplă cu redeschiderea şcolilor după focarul cu noua tulpină de coronavirus din Capitală. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că, deocamdată, se ia în calcul redeschiderea școlilor, chiar dacă sâmbătă Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost descoperit un focar cu tulpina de coronavirus din Marea Britanie la mai mulţi angajaţi al unei şcoli din Bucureşti.

24 ian. 2021, 10:51
Ce se întâmplă cu redeschiderea şcolilor după focarul cu noua tulpină de coronavirus din Capitală. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul
Ministrul Educaţiei, după focarul cu noua tulpină de coronavirus într-o şcoală: "Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează"

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, la România TV, că „interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie”, chiar şi după ce a fost descoperit un focar cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie la mai mulţi angajaţi al Şcolii gimnaziale nr. 28 din Bucureşti.

Sorin Cîmpeanu a completat că în cazul în care se confirmă tulpina de coronavirus din Marea Britanie la mai mulţi angajaţi ai şcolii „specialiștii din DSP și INSP vor lua decizia corectă”.

Minstrul Educaţiei a reafirmat că revenirea elevilor la şcolaă în scenariul hibrid este exclusă. „A fost ineficient din perspectivă educațională. Îngrijorarea părinților este normală”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile după focarul din Bucureşti cu tulpina britanică

Focar cu noua tulpină britanică de coronavirus într-o şcoală din Capitală: 9 din 10 contacţi sunt confirmaţi cu virusul!

Nouă din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre cei doi pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătății. Pacientul testat inițial lucrează la Şcoala gimnazială nr. 28 din sectorul 2 al Capitalei.

”Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București:

Școala a fost închisă, iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.