Ministrul Lucian Bode intervine în scandalul accidentului produs de Culiţă Sterp: „Poliţia nu a încercat muşamalizarea. Măsura reţinerii este cea mai dură într-o astfel de situaţie”

Ministrul de Interne Lucian Bode intervine în scandalul momentului şi contrazice afirmaţia că poliţiştii ar fi încercat să muşamalizeze accidentul provocat de Culiţă Sterp la Cluj. Acesta era băut şi a fugit de la locul accidentului.

18 nov. 2022, 17:15
Ministrul Lucian Bode intervine în scandalul accidentului produs de Culiţă Sterp: „Poliţia nu a încercat muşamalizarea. Măsura reţinerii este cea mai dură într-o astfel de situaţie”

Ministrul de Interne Lucian Bode nu crede că polițiștii din Cluj au încercat să muşamalizeze accidentul provocat de cântărețul de manele Culiţă Sterp. El spune că poliţia a „acţionat în dinamică” şi a făcut cercetarea la faţa locului.

Poliţia nu a încercat să muşamalizeze acest caz, dimpotrivă. Poliţia a acţionat în dinamică, a făcut cercetarea la faţa locului, iar măsura reţinerii pentru 24 de ore este cea mai dură într-o astfel de situaţie”, a spus Bode, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Persoana respectivă a fost reţinută pentru două infracţiuni şi anume vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţistului. Aşadar, avem o anchetă penală în curs. Astăzi, cetăţeanul respectiv va fi prezentat în faţa instanţei şi instanţa va decide măsurile în continuare. Niciodată Poliţia Română nu va comunica urmărind imagini apărute la televizor. Poliţia Română comunică pe baza datelor pe care le obţine din descărcarea aparatului radar să vadă exact viteza cu care a circulat, cercetarea la faţa locului şi, după ce toate aceste elemente au fost finalizate, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a precizat ministrul de Interne.

Citeste si Reacția mamei Geta după ce Culiță Sterp a fost reținut. Ce mesaj a postat pe rețele de socializare mama artistului

Lucian Bode susţine că Poliţia a acţionat corect în cazul accidentului provocat de Culiţă Sterp

Nu cred că ar fi fost normal ca Poliţia să comunice despre această măsură înainte de a veni rezultatele de la analizele, de la probele recoltate. Nu cred că Poliţia ar fi trebuit să comunice o eventuală măsură a reţinerii până când aceste date nu i-ar fi fost prezentate persoanei în cauză. În consecinţă, consider că au acţionat gradual corect, au efectuat cercetarea la faţa locului şi pe baza probelor pe care le-au strâns au luat măsura cea mai dură, reţinerea pentru 24 de ore. Mai departe, instanţa va spune ce se întâmplă cu persoana respectivă”, a mai spus Bode.

În urmă cu două zile, Culiţă Sterp a intrat cu mașina într-un autourism Dacia Logan, apoi a fugit de la locul accidentului. Celălalt șofer a ajuns de urgență la spital. Momentul a fost surprins de o cameră de bord. În imagini se vede cum cântărețul de manele intră cu viteză în intersecție, fără să se sigure și lovește altă mașină. La scurt timp după accidentul care a avut loc la ora 2.00, manelistul a intrat pe interzis, a parcat mașina, a sărit gardul unui șantier și apoi s-a ascuns într-o toaletă ecologică.

Polițiștii l-au găsit pe Culiță Sterp și l-au testat cu etilotestul: avea o alcoolemie de 0,41 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acum, artisrul este urmărit penal pentru conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Citeste si Culiţă Sterp, adus cu cătuşe în faţa magistraţilor. Se cere arestarea lui după accidentul de la Cluj