MIRACOL. Sfânta CECILIA arată acum la fel ca în anul în care a fost executată, respectiv anul 177 FOTO

Sfanta Cecilia, executata in anul 177, se odihneste astazi intr-un sarcofag dintr-o bazilica botezata cu numele ei. Lespedea de marmura o arata pe tanara femeie asa cum a fost ea in ziua mortii si cum este si astazi: cu miinile impreunate si complet neatinsa de scurgerea veacurilor.

16 aug. 2015, 08:56

In biserica din Varsovia se pastreaza ca relicve ramasitele pamantesti complet nemodificate ale martirului Andrew Babola omorat in chip atroce de catre cazaci in 1657. Christian Kahlbutz, cavalerul german acuzat in 1701 de omor, s-a produs cu juramant inflacarat in fata tribunalului princiar: „Daca eu sunt asasinul, sa dea bunul Dumnezeu ca trupul meu sa nu putrezeasca niciodata!” Si intr-adevar trupul cavalerului temut pentru cruzimea lui „nu a putrezit” niciodata.

Citeşte şi Biserica Ortodoxă Română începe inventarierea moaştelor sfinţilor

In sihastria din Liban a Sfintilor Petru si Pavel se reunesc pelerini o data pe an ca sa adune „ulei sfant”. Acesta picura din trupul sfantului maronit Charbel Makhlouf, inmormantat in 1898 in cripta sihastriei. Din 1950, in fiecare an, persoane speciale deschid pentru control cripta si apoi sicriul de zinc al sfantului si apare acelasi tablou incredibil: in permanenta un mort complet nemodificat, care secreta o substanta uleioasa. Lista „nemuritorilor” este lunga.

Oamenii de stiinta se opresc perplecsi in fata acestui fenomen. S-a incercat sa se faca o legatura intre acesta si procesul de asa-zisa saponificare, la care tesutul corporal se transforma intr-un sapun amoniacal si pielea ramine nemodificata, ba chiar se intareste. Asemenea lucruri se intampla cateodata la inhumari in pamant deosebit de umed sau in imediata apropiere de putreziciune.

O improprie incercare de explicatie, caci oamenii au descoperit si in gropi comune morti neputreziti, zacand, ca sa zicem asa, umar la umar cu altii care se gaseau in avansate stadii de dizolvare. Unii raman intacti chiar in conditii care favorizeaza descompunerea si putrefactia.

Citeşte şi SCANDAL RELIGIOS în Neamţ. De ce au refuzat călugării să îngroape un bărbat

Apropo de aceasta, iata ce spune un patolog: „Nicio teorie nu este in stare sa explice satisfacator absenta procesului de putrezire. Faptul ca, precum in cazul sfintului Charbel Makhlouf, un corp – si inca unul mort – este in stare sa produca in mod curent mari cantitati de lichid, este in general de neinteles…”