Mircea Rednic, demis de la Viitorul. Antrenorul, dat afară de trei ori de ziua sa!

Mircea Rednic a primit de ziua sa, cadou, demiterea de la FC Viitorul. Este pentru a treia oară în carieră când antrenorul primește un astfel de ”cadou”

09 apr. 2021, 08:41
Mircea Rednic, demis de la Viitorul. Antrenorul, dat afară de trei ori de ziua sa!

Mircea Rednic, demis de la Viitorul. S-a mai întâmplat în 2001, când a fost dat afară de George Copos de la Rapid chiar de ziua sa. Acesta s-a întors în Giulești și a reușit să câștige titlul în sezonul 2002-2003.

Mircea Rednic, demis de la Viitorul. Antrenorul, dat afară de trei ori de ziua sa!

Al doilea episod a avut loc în Belgia, campionat în care Rednic a activat atât ca jucător cât și ca antrenor. ”Puriul” era atunci tehnicianul celor de la Gent, unde a rezistat 27 de meciuri. Belgienii i-au încheiat atunci contractul chiar pe 9 aprilie 2014, când antrenorul român a împlinit 52 de ani.

Rednic o lasă pe Viitorul pe locul 11 în Liga 1, cu 31 de puncte, la egalitate de puncte cu FC Voluntari, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat. După înfrângerea cu Poli Iași, Mircea Rednic nu a vrut să vorbească despre o posibilă plecare de la echipă.

„Te gândești la toate, încerci să analizezi, îți reproșezi în unele momente. Când nu sunt rezultate, antrenorul e responsabil. Ne gândim. Acum nu vreau să vorbesc de plecare pentru că muncim bine. Le trebuie timp celor tineri. Vedem!”, a spus Rednic, la finalul partidei cu Poli Iași.

Două victorii, nouă rezultate de egalitate și șase înfrângeri este bilanțul Viitorului cu Rednic pe bancă.

„Din cauza lipsei de rezultate, conducerea FC Viitorul Constanța a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic, căruia îi mulțumim pentru munca depusă pentru clubul nostru”, se anunță în comunicatul oficial postat de club.

Gică Popescu, președintele grupării din Ovidiu, a recunoscut prima mutare pe care o va face ”Regele” după demiterea ”Puriului”.

”Este adevărat că Gică (n.r. Hagi) va veni mai aproape de echipă. Este un moment dificil, în care trebuie să strângem rândurile. Toți trebuie să ajutăm cât mai mult pentru a salva situația, iar play-out-ul este unul foarte dificil. Este nevoie de experiența lui și sunt convins că ne va ajuta, așa cum a făcut-o mereu. El a creat acest sistem, această filosofie de joc și el știe cel mai bine cum trebuie implementată”, a spus Gică Popescu.

Citeşte şi: Mircea Rednic, testat pozitiv cu Covid-19. Cine va antrena echipa lui Gică Hagi