Moarte violentă pentru o actriţă de 25 de ani, e tragedia momentului. Tânăra a fost spulberată de un şofer beat, în timp ce mergea pe bicicletă

Actriţa lituaniană Ina Marija Bartaité a murit miercuri, la Vilnius, la vârsta de 25 de ani. Ea a fost victima unui accident, bicicleta pe care o conducea fiind lovită de un autoturism condus de un şofer beat.

08 apr. 2021, 15:35
Moarte violentă pentru o actriţă de 25 de ani, e tragedia momentului. Tânăra a fost spulberată de un şofer beat, în timp ce mergea pe bicicletă

„Miercuri seara, la Vilnius, o mașină a spulberat o femeie care mergea cu bicicleta în aceeași direcție. Femeia care a murit chiar la faţa locului era născută în anul 1996”, acesta a fost primul comunicat al poliţiei din Vilnius, preluat de publicaţia lrt.lt. La scurt timp s-a aflat că persoana despre a cărei moarte era vorba era fiica regizorului de film Šarūnas Bartas, nimeni alta decât cunoscuta actriţă Ina Marija Bartaitė. Informaţia a fost confirmată pentru portalul amintit de un prieten apropiat al familiei, producătorul Jurga Dikčiuvienė.

Tatăl Inei este un regizor celebru în Lituania, iar mama ei este actrița Jekaterina Golubeva. I. M. Bartaitė a studiat ea însăși actoria în Franța. Unul dintre cele mai proeminente roluri ale sale le-a avut în filmul „Pace în visele noastre” (2015), proiectat la Festivalul de Film de la Cannes. I. M. Bartaitė a jucat și în filmul „Ziua lui Seneca”. „Nu știu de ce astfel de oameni trebuie să plece atât de devreme… Era veselă, foarte deschisă. Voi spune deschis ceea ce alții nu îndrăznesc să zică sau le este rușine. Uneori, Ina părea că nu este de pe această planetă. Am iubit-o foarte mult”, a spus șocată Kristijonas Vildžiūnas, regizorul filmului„ Ziua lui Seneca”.

Citeşte şi Actriţă moartă de Covid, la 34 de ani. Şocant, soţul a părăsit-o când ea se afla pe patul de spital

„Sunt șocat de această veste tragică, în special de circumstanțele sale. M-am întâlnit cu Ina când filmam „Ziua lui Seneca”. Deși nu am avut scene comune, am avut ocazia să ne întâlnim și să comunicăm şi am simțit o simpatie reciprocă. Ina va rămâne în memoria mea ca o personalitate sensibilă, talentată și deschisă”, a spus şi actrița Elžbieta Latėnaitė.

Bărbatul care a provocat accidentul are 36 de ani, conducea un Hyundai şi avea o alcoolemie de 0.98 la mie. El a fost arestat.

Citeşte şi Tragedie, actriţa Jessica Campbell a murit la 38 de ani. Starul din „Election” s-a prăbuşit în cabinetul medical