Catrina, o mamă sfâşiată de boală, îşi strigă disperarea pe internet. „Cum poţi să mori în România dintr-un fleac”

Catrina Rebegea, o mamă sfâșiată de o formă agresivă de cancer la sân, a fost împinsă de boală să își strige disperarea pe internet. Prețul vieții ei – 75.000 de euro. ”Cum poți să mori în România dintr-un fleac”.

04 ian. 2020, 10:09

Catrina Rebegea are 42 de ani, e căsătorită și are un băiețel de 6 ani, scrie playtech.ro. În luna iulie a anului 2018 a primit diagnosticul de cancer mamar, unul agresiv și greu de tratat. Prețul vieții ei: 75.000 de euro. Prietenii și familia s-au unit și încearcă din răsputeri să strângă banii necesari achitării tratamentului care să îi salveze viața. Într-o postare pe Facebook, Catrina și-a povestit durerea.

„Mi s-a spus, cu o suficienţă de sine greu de uitat, „Asta nu e cancer, e un fleac”. A urmat o operaţie incompletă şi apoi adaptarea tratamentului din mers. S-au înşelat, „Fleacul” era cancer”, a scris femeia.

Citeşte şi Unul dintre marii CHEFI BUCĂTARI ai României, diagnostic crunt. Are nevoie urgentă de ajutor

Prima operație a avut loc la scurt timp după ce a fost diagnosticată. A trecut peste toate. Situația s-a schimbat în luna iunie a anului 2019, când a descoperit 2 ganglioni maligni. A urmat altă intervenție. A făcut imediat recidiva locală, cancerul răspândindu-se agresiv și violent în interiorul toracelui, însă nici această recidivă nu a fost depistată la timp, inițial fiind considerată o fibroză cauzată de radioterapie și de intervenția chirurgicală. A fost nevoie doar de o lună și jumătate pentru ca tumora interioară se ajungă la 8 cm, fiind vizibilă apoi și la exterior, împreună cu alte metastaze ganglionare și posibile pulmonare.

„Cum poţi să mori în România dintr-un fleac”

Statul român. „E inutil să spun cât de frustrant este că statul roman are mereu alte priorităţi financiare şi nu poate da aceleaşi şanse la viaţă pe care alte ţări din lume le oferă deja. O să spun şi strig însă că vreau sa trăiesc, că vreau sa fiu alături de copilul meu aici, nu „din cer”. Ştiu ca viaţa mea nu va mai fi la fel, dar nu vreau sa plec, vreau să rămân. Am o mare credinţă în Dumnezeu, ştiu că există minuni şi că uneori minunile EL le face şi prin noi, oamenii. Ştiu că există oameni cu suflet mare care vor sa ajute şi că nimic nu e imposibil atunci când binele ne uneşte”, scris Catrina.

Ajutor pentru Catrina – prin donații fie cu ajutorul campaniei Facebook, plata cu cardul (butonul „Donează”), ori în conturile RO04 BACX 0000 0032 7742 8000 CONT LEI si RO74 BACX 0000 0032 7742 8001 CONT EURO deschise la UNICREDIT BANK – beneficiar REBEGEA ALINA CATRINA”.