Raed Arafat anunţă posibilă stare de urgenţă după 1 august

Raed Arafat anunță un nou scenariu despre posibilitatea revenirii la starea de urgenţă. Totul se va intampla in August, dacă vom avea cresteri constante de infectări.

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 08:54

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(…) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a explicat Raed Arafat la Antena 3.

BILANŢ CORONAVIRUS 25 IULIE 2020. Un nou record, 1284 de cazuri noi. Bucureştiul a trecut de 5000 de cazuri 

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a mai precizat că nu au mai existat locuri în spitalele COVID-19 din București pentru simptomatici încă de o seară în urmă.

„Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii, că nu sunt locuri pentru Covid, că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost ‘Hai să găsim încă două spitale’ „, a precizat Raed Arafat. 

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă alte 1.284 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 43.678de persoane infectate. De asemenea 15 persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.165.

Citeşte şi Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră: Vom trece la PLANUL ROŞU când vom avea 2.000 de infectaţi

”Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  25.373 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.106 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.  În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.284 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, conform raportului transmis sâmbătă.

Cele mai multe cazuri noi de îmbolnăvire s-au înregistrat în Bucureşti – 118 şi în Prahova şi Argeş, unde au fost confirmate câte 108 cazuri. Judeţele cu cele mai puţine cazuri noi sunt Tulcea – 2 şi Satu Mare – 5.